Etkinlikte, Gözel Halim adına kurulacak “Gözel Halim İyi İnsan Kültür Vakfı”nın da tanıtımı yapıldı.
Gözel Halim’in oğlu Batuhan Halim, aile adına yaptığı konuşmada, “Babamızın yaşamından elde ettiğimiz adalet temelli bir kurum yaratmak istedik. Bu nedenle de Gözel Halim İyi İnsan Kültür Vakfı’nı kurmak istedik” dedi.
Gözel Halim’in mutlu bir insan olduğunu söyleyen Batuhan Halim, “Bugün de babamı mutlu bit şekilde analım, böyle isterdi” vurgusunu yaptı.
Kısa süre önce yaşamını yitiren Gözel Halim, yaklaşık 40 yıl, Limasol Kooperatif Merkez Bankası’nın Yöneticiliğini yapmıştı.
***
Duygu seli…
Gözel Halim’i anlatan 4 dakikalık görsel, etkinliğe katılanlar tarafından duygu seli arasında izlendi.
Halim’in Limasol’da başlayan yaşamında Limasol Kooperatif Bankası’nın önemi de vurgulandı.
Hukuk eğitimi alan Gözel Halim, banka yönetiminde 37 yıl bulundu. Banka çalışanları da etkinliğe büyük ilgi gösterdi.
Halim’in, “Kendim için adil olmayan, başkası için de adil değil. Bunu yaşam biçimim halime getirdim” cümlesini kullandığı görüntü ise, geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
İpek Halim babasını anlattı
Gözel Halim’in kızı İpek Halim, işinin konuşmak olduğunu ancak, babasını anma gecesinde konuşmanın zor olduğunu söyledi.
İpek Halim, babasının çocukluğundan başlayarak ölümüne kadar geçen sürece anlattı. İpek Halim’in babası hakkındaki sunumu, duygulu anlar yaşatırken, büyük alkış topladı.
Anılar tazelendi
Gözel Halim ile farklı alanlarda mücadele veren birçok isim, anmada kürsüye gelerek anılarını anlattı.
Anlatımlarda, Halim’in adalete olan inancına vurgu yapıldı.
Yüksel Mahkeme Başkanlığı da yapan Gözel’in üniversiteden sıra arkadaşı Taner Erginel, “Gözel her zaman iyilikten ve doğruluktan yana oldu” ifadesini kullandı.
Erginel’in ardından, kürsüye gelen İsmail Bozkurt oldu. TKP içerisinde uzun yıllar HHalim ile siyaset yapan Bozkurt, “1974 sonrası oluşan yeni koşullarda tanıştık ve çok partili demokrasinin oluşması için omuz omuza mücadele ettik” dedi.
Kemaler: Her alanda iyi insandı
Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler de görevi devraldığı Halim hakkındaki Düşüncelerini aktardı. Kemaler, Halim’in her alanda “iyi insan” olduğunu belirterek, “Esir Kampı’nda birlikteydik. 1997’de Banka’nın Yönetimi’nde dostlukla uzun yıllar çalıştık. Vefat ettiği güne kadar da hep iletişim içinde olduk” diyerek Gözel Halim’in banka sevgisine özellikle vurgu yaptı. Kemaler şöyle devam etti:
“Gözel bey, ailesini, mesleğini, politikayı, Limasolluları severdi. Yaşamayı severdi. Hele hele demli çayı severdi.
Herkese sevgi ile dokunur, sevgi saygı görürdü. Dostlarının, sevenlerinin Gözel beyle iyi anıları vardır. Gözel Halim iyi bir insandı.
Başarının yerini hiçbir mazeret tutmaz derdi, tüm banka ekibinin de böyle çalışmasını isterdi. Banka çalışanına da müşterisine de büyük önem verirdi. Onlarca anımız var. O iyi bir insandı. Başarıyı takdir eder, alkışlardı.”
Talat: Her zaman yol gösterici oldu
2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da Gözel Halim’in iyi bir dostu olduğunu belirtti.
Gözel Halim’i 1976 seçimlerinde tanıdığını belirten Talat, “Benim avukatlığımı da yaptı. Ben ona ait işletmelerde buzdolaplarını tamir ettim. Ama en değerlisi sohbetlerimizdi. Her zaman cesaretlendirici oldu. Her konuştuğumuzda, doğru yolda yürüme telkini oldu” dedi.
Talat sözlerini şöyle noktaladı:
“Hayatının ileri aşamasında kendisini tanıdım. Ama iyi ki tanıdım. Iyi insan Tanımı gerçekten kendisine uyan bir yaklaşım.
Yaşamımın kesişmesini bir şans olarak algılıyorum. Işıklar içerisinde uyusun.”
































