Haftalar önce ilk kez Havadis’in duyurduğu Kuanitra Holingsvorth transferini Yakın Doğu Üniversitesi BGD açıkladı
HOLINGSVORTH’TAN 1,5 MİLYON TL’LİK İMZA:
Yakın Doğu Üniversitesi BGD, Fenerbahçe ve Türkiye Basketbol Milli Takımı’nda forma giyen Kuanitra Holingsvorth ile sözleşme imzaladı. Sarı lacivertlilerde 400 bin Dolar’a oynayan Holingsvorth yeni takımı ile 500 bin Dolar karşılığında sözleşmeye imza attı
Haftalar önce ilk kez Havadis’in duyurduğu Kuanitra Holingsvorth transferini Yakın Doğu Üniversitesi BGD açıkladı. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden YDÜ-BGD, pivot Kuanitra Holingsvorth’u transfer etti.
Yakın Doğu Üniversitesi BGD, 3 sezondur Fenerbahçe’de forma giyen 27 yaşındaki Kuanitra Holingsvorth ile haftalar önce anlaşmasına rağmen resmi imzalar dün atıldı.
Yakın Doğu Üniversitesi BGD Yönetim Kurulu üyelerinden Levent Pişkiner’in hazır bulunduğu imza töreninde Holingsvorth resmi imzayı attı.
Kuanitra Holingsvorth 1 yıllık sözleşme karşılığında Yakın Doğu Üniversitesi BGD’den 500 bin Dolar (1,5 milyon TL) alacak.
28 yaşında 1,96 boyunda
Kuanitra Holingsvorth, 1988 doğumlu ve 1,96 boyunda. Geçtiğimiz sezon formasını giydiği Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nda 8.6 sayı, 5.4 ribaund ve 0.6 asist ortalamalarıyla oynadı.
18 Euroleague maçında ortalama 18 dakika süre alan Holingsvorth, 6,6 sayı, 4,6 ribaund ile mücadele etti. Uzun yıllar Fenerbahçe formasını giyen başarılı oyuncu 2009 yılında birinci tur 9. sıradan Minnesota Lynx takımı tarafından draft edilerek WNBA’de forma giymeye başladı. Lynx takımından sonra da sırası ile New York Liberty, Washington Mystics ve Seattle Storm takımlarının formalarını giyen Holingsvorth, Avrupa’nın en önde gelen kadın basketbol organizasyonlarından biri olan Ekateringburg formasıyla da mücadele etti.
“Çok mutluyum”
Katıldığı imza töreninden sonra açıklamalarda bulunan Kuanitra Holingsvorth, “Yakın Doğu Üniversitesi BGD Kulüp Başkanı Işık Eyigüngör ve üyelerinin hedefi her zaman başarılı olmak. Bu doğrultuda sosyal medyadan izlediğim kadarı ile YDÜ-BGD, yaptığı flaş transferlerle çok güçlü bir kadro oluşturdu. Bana YDÜ-BGD’den transfer teklifi geldiğinde yurt dışından ve yurt içinden birçok teklif daha vardı. Ancak son yıllarda YDÜ ve BGD’de oynayan bütün arkadaşlarımdan duyduğum, sporcular için her türlü iyi şartların sağlandığı, tüm ödemelerin zamanında yapıldığı birer kulüp oldukları yönünde idi. Şimdi bu iki büyük gücün birleşmesi sonucunda oluşan sinerji şampiyonluklar için yeterli olur diye düşünerek teklifi kabul ettim. Uyum sorununu yapacağımız hazırlık maçlarında gidererek, yeni sezonda Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde ve Eurocup’ta başarılı olmak istiyoruz.Yeni takımım Yakın Doğu Üniversitesi BGD’nin formasını giyecek olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Türkiye’ye geldiğimden beri gördüğüm kadarıyla kulüp şartları son derece güzel. Bu ortamda başarılı olmamak mümkün değil diye düşünüyorum. Yöneticilerimin, antrenörlerimin ve idarecilerimin bana gösterdiği bu sıcak ilginin karşılığını mutlaka vereceğim. Yeni takımım Yakın Doğu Üniversitesi BGD’nin şampiyonluklar kazanabilmesi için tüm gücümle mücadele edeceğim. Sezonun başlamasını dört gözle bekliyor, yeni formamı giymek için sabırsızlanıyorum. Yakın Doğu Üniversitesi BGD’nin başarısında katkımın en yüksek düzeyde olacağını söyleyebilirim” dedi.
Fenerbahçe’den ikinci transfer
Galatasaray’dan Bahar Çağlar’ı kadrosuna katan Yakın Doğu Üniversitesi BGD, Fenerbahçe’den de Olcay Çakır’ın ardından Kuanitra Holingsvorth’ü renklerine katarak tüm dikkatleri üzerine çekti.
2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da olan Holingsvorth, Yakın Doğu’da Türk statüsünde oynayacak.
































