İşlediği cinayetlerden önce ailesi ve terapistine tam 141 sayfalık bir manifesto yazdı. Henüz bir üniversite öğrencisi olan Elliot Rodger’ın en büyük sorunu hala bakir olmasıydı.
Genç kızların özellikle de ilk aşkı olan Monetto Moio’nun kendisiyle sürekli dalga geçtiğini söyleyen Elliot Facebook sayfasından intikam alacağını duyurmuştu.
Herkesin konuştuğu o katliamda Rodger, son bir video çektikten sonra 6 kişiyi öldürüp kendi hayatına da son verdi. Yayınladığı videoda içinde bulunduğu ruh halinden bahsetti.
İşte o videoda Elliot Rodger bunları söyledi: "Hayatımın son 8 yılında yalnızlıkla, reddedilmeyle ve karşılık bulamayan arzularla baş etmeye çalıştım. Çünkü kızlar beni asla çekici bulmadı. Bütün ilgilerini, aşklarını ve cinselliklerini diğer erkeklere verdiler. Bana değil. Siz kızlar beni hiç çekici bulmadınız. Bunun nedenini bilmiyorum. ama, sizi bu yüzden cezalandıracağım. Ben çekici bir erkeğim."
Elliot her şeyin sorumlusu olarak da 20 yaşındaki model Monetto Moio’nun olduğunu söylemişti. Ancak Moio Elliot’ı en son 10 yıl önce gördüğünü hatta doğru düzgün hatırlayamadığını söyledi.

































