Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Haftanın 7 günü tezgah başında

Devrim DEMİR
Küçük yaşlarda manav ve sebzecilik işi ile uğraşan Zeki Fahri Kızılokgil, yaz kış Türkmenköy-Beyarmudu-Köprü çemberi yanında yaz kış sebze ve meyveleri ile vazgeçilmeyen bir isim. Mesarya bölgesindeki üreticilere büyük destek vererek satın aldığı organik ürünleri yol kenarında bulunun çadırında satan Zeki Fahri Kızılokgil, güler yüzü ile Mesarya bölgesinin sevilen kişilerinden biri.

“Ekmek parası için çalışıyorum”
Güler yüzü ile Havadis’e konuşan Zeki Fahri Kızılokgil, 7 yaşında öğrenmeye başladığı sebze ve manavcılık işi dışında başka bir meslek öğrenmediğini anlattı. Küçük yaşlarda severek öğrendiği manavcılık mesleğini 40 yıldır devam ettiren Zeki Fahri Kızılokgil şöyle konuştu: “ Başka bir meslek bilmediğim için bu işle uğraşıyorum. Güney Kıbrıs’ta işler azalınca, benim işimde etkilendi. Yüzlerce kişi Güney Kıbrıs’ta çalışırken, her Cuma iş çıkışı gelir benden alışveriş yapardı. İşler düşmesine rağmen çocuklarım için bu işi devam ettiriyorum. Bölgede bir isim yaptım ve çok sayıda müşterim yıllardır benden alışveriş yapıyor. Mesarya bölgesinde ki üreticiyi desteklemek için mevsimine göre aldığım ürünleri çadırımda satışa sunuyorum. Her şey doğal ve organik, hormonlu bir sebze meyve asla tezgâhımda yok.”
Haftanın 7 günü çalışıyor
Zeki Fahri Kızılokgil tatil yapmadan, haftanın 7 günü sabah 08.00- akşam 19.00 saatleri arasında tezgâh başında. Ekmek parasını sadece tezgâhından kazandığını belirten Kızılokgil, “Bende ailemle pikniğe denize gitmek isterim ama 1 gün burada satış yapmazsam o gün karnım doymaz” diyerek haftanın 7 günü çalıştığını belirtti.