Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Ekonomi

GSM’de yüzde 30 indirim!

Taçoy TAK muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya girecek indirim uyarınca faturalı hatlarda karşı operatörle konuşma ücretlerinin dakikası 59 kuruştan 42 kuruşa; ön ödemeli (kontürlü) telefonlarda ise bu tutarın 84 kuruştan 59 kuruşa indirildiğini ifade etti.

YENİ TARİFELER 1 OCAK’TA

Yaklaşık yüzde 30’luk indirimle ilgili operatörlere bilgi verilerek yeni tarifelerin 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanması gerektiğini ilettiklerini kaydeden Taçoy, amaçlarının vatandaş memnuniyetini sağlamak olduğunu vurguladı.

Taçoy, 7 yıldan bu yana ilk kez böyle bir indirim gerçekleştiğini belirterek Taçoy, vatandaşın iletişim hizmetlerini daha ucuza almasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

BÜRÜNCÜK: “BAKANLIK YETKİLİ… ŞİRKETLER UYMAK ZORUNDA”

Öte yandan TAK muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük, bakanlığın azami ücretleri belirlemeye yetkili olduğunu ve GSM şirketlerinin de buna uymak zorunda olduğunu söyledi.

Bürüncük, indirim kararının BTHK’nın sonlandırma ücretleriyle ilgili kararı uyarınca bakanlıkça alındığını kaydetti.