ARAZİDE EYLEM YAPTILAR: Haspolat’ı Alayköy çemberine bağlayacak olan çevreyolu çalışması Kanlıköy ile Gönyeli arasında arazisi bulunan vatandaşları çılgına çevirdi. Kendilerine herhangi bir bilgi verilmeden arazilerinde yol çalışması yapıldığını öne süren 30 kadar vatandaş yol çalışmasının yapıldığı yerde eylem yaptı
İHBAR KARARI VAR İHBAR YOK: Arazi sahipleri, “Bu arazilerin 100’den fazla hissedarı var. Bakanlar Kurulu, 12 Haziran 2014 tarihinde, sadece ‘ihbar’ kararı aldı, 14 Haziran’da yol çalışmasına başlandı. Çalışmayı yürüten şirket çalışanları ise bize herhangi bir resme belge sunamadı” dedi

Gönyeli’de bulunan koçanlı arazilerinin içinden dün öğle saatlerinde yol geçtiğini gören 30 kadar vatandaş, soluğu greyderin yanında aldı.
Arazi sahipleri, söz konusu çalışmanın “izinsiz” olduğu gerekçesi ile durdurulmasını talep etti. Yol çalışmasını yürüten şirket çalışanları ısrarla işlerine devam etti.
Diyalog yolu ile çalışmayı durdurmayı başaramayan arazi sahipleri, çareyi greyderin önüne geçmekle buldu.
Şirket çalışanları ile arazi sahipleri arasında yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından greyderin motoru sustu, yol çalışması durduruldu.
“Yol çalışması yasa dışı”
Havadis’e konuşan arazi sahipleri, Nilay Eyyubi, Kezban Öksüzoğulları, Mehmet Hacıoğulları ve Mustafa Bürüncük, söz konusu yolun, koçanlı arazilerinin içerisinden geçtiğini belirterek, bu çalışmanın “izinsiz” ve “yasa dışı” olduğunu savundu.
Arazi sahipleri, “Bu arazilerin 100’den fazla hissedarı var. Bakanlar Kurulu, 12 Haziran 2014 tarihinde, sadece “ihbar” kararı aldı, 14 Haziran’da yol çalışmasına başlandı. Çalışmayı yürüten şirket çalışanları ise bize herhangi bir resme belge sunamadı. Yapılan iş, arazi sahiplerinin müsaadesi olmaksızın başlatılmış olmakla birlikte yasal da değildir” dedi.
Arazi sahipleri, yetkili makamlarla yaptıkları telefon görüşmesi neticesinde ise söz konusu yol çalışmasından haberdar olmadıklarının ortaya çıktığını iddia etti.
“Asla müsaade etmeyeceğiz”
Koçanlı arazilerinin içerisinden yol geçirilmesine asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden arazi sahipleri, yetkilileri çalışmanın iptali konusunda uyardı.
“Bugün greyderin önüne yattık yarın bakanlık önünde yatarız” diyen arazi sahipleri, “Her türlü direnişi göstereceğiz. Koçanlı arazilerimizden yol geçirilerek işgal edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
































