Bahadır AYNA
Geçitkale’ye 1998-1999 yılları arasında TC Yardım Heyeti tarafından yaptırılan Eğri Dere Göleti yıllardır su birikmediğinden dolayı, bölgedeki hayvancı ve çiftçiye su verilemedi. Bu yıl kış aylarının bol yağışlı geçmesinden dolayı gölet su ile doldu. Şimdi de göletten köye giden ana borunun yapılmamasından dolayı çiftçi ve hayvancı sudan yararlanamıyor. Bölgedeki çiftçi ve hayvancılar bu durumdan çok şikayetçi. Hayvancılar hayvanlarına su götürebilmek için farklı kuyulardan tankerlerle su satın almak zorunda kaldı. Çiftçilerin ekinlerinin büyük bir çoğunluğu ise kurumaya yüz tutmuş halde.
“Bakan bizimle görüşmüyor”
Geçitkale Eğri Dere Göleti Sulama Komitesi Başkanı Hilmi Ersözler ana borunun tamiri ile ilgili Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek’ten randevu almak istediklerini fakat bakanın kendileri ile görüşmediğini söyledi. Ersözler bu borunun yaklaşık bir yıldır bu halde olduğunu kaydetti. Ersözler, Eğri Dere Göleti’nin yıllardır kuru olduğunu bu sene su ile dolu olmasına rağmen bu suyu kullanamadıklarından üzüntü duyduklarını ifade etti.
“TC Yardım Heyeti de bizi kaale almıyor”
Hilmi Ersözler ana borunun tamiri için TC Yardım Heyeti’ne gittiklerini fakat onların da kendilerini kaale almadıklarını iddia etti. Ersözler, yaz olmadan bu sorunun çözülmesini istedi ve ekledi: “Hayvancımız ve çiftçimiz kan ağlıyor lütfen gelin ve artık bu sorunla ilgilenin.”
































