Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

GAÜ ve KAÜ’den ortak burs sınavı

GAÜ tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, “KKTC yüksek öğretiminde fırsat eşitliği” sloganıyla düzenlenecek sınavda başarılı olanlara 7 yıl kesintisiz burs verilecek.
Geçtiğimiz hafta yapılan sınava yoğun ilgi nedeniyle katılamayanların isteği sonucu “ikinci şans” kararı alan Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, toplam 750 öğrenciye sağlanacak burs konusunda ikinci bir şans tanıyacağını bildirdi.
Girne Amerikan Üniversitesi’nde saat 10:00’da başlayacak sınavda başarı oranına göre 250 kişiye yüzde 100, 250 kişiye yüzde 75, 250 kişiye de yüzde 50 burs imkanı sağlanacak.
Burs sınavına katılmak isteyen öğrenciler, daha fazla bilgi alması için 22 89 233 ve 65 02 000 nolu telefonları arayabilecek.