Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Fırtına mandıraları yıktı

BY Ajans
 Yaklaşık 30 koyunu olan Osman Tilki sabah kalktığında koyunlarını vigo tarlasında buldu. Mandıranın üstünde bulunan lamarinalar uçarak koyunların mandıradan kaçmasına neden oldu. Yaklaşık 3 bin Türk Lirası zararı olduğunu söyleyen Osman Tilki, kaybolan koyunu olabileceğini henüz sayma fırsatı olmadığını belirtti.
Tilki, zaten hayvancılığın bittiğini, ülkede saman olmadığını arpanın da çok pahalı olduğunu söyleyerek zararının tazmin edilmesini istedi. 15 gün önce koyunlarının çalındığını ve daha önce 3 kez yine çalındığını ifade eden Tilki, köpeklerinin zehirlendiğini köy dışında bulunan tek mandıra kendisininki olduğunu söyledi. Tilki, köy içinde başkalarının mandıraları olduğunu bir kendisini istemedikleri için hayvanları köy dışına çıkardığını ancak bu seferde başına gelmeyen kalmadığını belirtti.
Ağıllar köyünün gözden uzak ve ilgi bekleyen bir köy olduğunu belirten Osman Tilki, yetkililerden sorunlarına çözüm üretmelerini istedi.