Yapay zekâ uzmanı olan Kuzweil; 15 yıl içinde robotların söylediklerimizi anlayabileceğini, deneyimlerinden bir şeyler öğrenebileceğini ve şaka yapabileceğini belirtti. 2012 yılından bu yana yapay zekâ sahibi bir arama motoru geliştirmek için Google ile birlikte çalışan 66 yaşındaki Kuzweil, Observer gazetesine verdiği röportajda “2029’de düşünebilen, hem de insanlardan daha zeki robotların çevremizde olacağına inanıyorum. Yapay zekâ uzmanlarının çoğu da benimle aynı fikirde. Hatta halk da bu fikre çok yabancı değil” dedi. Kuzweil, “Şimdiye dek Apple’ın Siri’si (iPhone’larda bulunan ve kullanıcıyla konuşabilen bir program) ve Google’ın sürücüsüz hareket edebilen otomobilleri ile tanıştılar. Benim görüşlerimin radikal olmadığı artık ortada” diye konuştu.

Kuzweil'in Açıklamaları Google'ın Dünyanın En Büyük Yapay Zeka laboratuvarını kurmak to for çalışmalara başlamasının ARDINDAN geldi. Google, geçtiğimiz aylarda insansı savaş robotları üreten Boston Dynamics ve İngiliz yapay zekâ şirketi DeepMind’ı satın almıştı

Şirket ayrıca İngiliz yapay zekâ ve nörolojik ağlar uzmanı Geoffrey Hinton ile de anlaşma imzaladı. Bu sene Oscar'a ADAY filmler arasinda Yer alan 'Onun' de BENZER Bir Konuyu işliyor. Filmin ana Karakteri, sohbet Etme Yeteneği income 'Samanta' adındaki İşletim sistemiyle flört Ediyor.
































