Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Erden 6 ay hapis yatacak

Gazimağusa’da 9 Şubat 2013 tarihinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda evinde 1 adet 7.65 milimetre çapında kanunsuz tabanca ve 8 adet canlı mermi bulunan Mustafa Erden’in Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargı süreci sona erdi.

Nadire BAHADİ

“Kanunsuz tabanca ve şarjör tasarrufu”, “8 adet canlı mermi tasarrufu” ve “8 adet canlı mermi taşıma” suçlarından yargılanan Erden hakkında getirilen davalardan suçlu bulunarak 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Satmak istedi
Sanık Mustafa Erden’in 2013 yılı Ocak ayı içerisinde bir arkadaşı tarafından satması için kendisine verilen 1 adet 7.65 mm çapındaki tabanca ve 8 adet canlı mermiyi evinde sakladığı sırada bilgi alan polis ekipleri Erden’in evine operasyon düzenledi. Evinde satması için kanunsuz tabanca bulundurduğunu kabul eden Erden, polise gönüllü ifade vererek suçunu kabul etti. Erden polisin başlattığı soruşturma nedeni ile 3 gün tutuklu kaldı.
Güzeler: Sanık ateşli silah tacirliğini üstlendi
Mustafa Erden ile ilgili kararı Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler okudu. Erden’in kanunsuz ateşli silah tasarrufu, kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu ve kanunsuz patlayıcı madde taşıma davalarından suçlu bulunduğunu ifade eden Güzeler, yasa koyucunun bu tür suçlar için 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü kaydetti. Huzurundaki olgu ve ifadelerden silahın Türkiye’den KKTC’ye satılmak amacı ile sokulduğunun anlaşıldığını ifade eden Güzeler, sanık Mustafa Erden’in de bu görevi üstlenerek para kazanmak istediğini kaydetti. Güzeler sanığın bir nevi ateşli silah tacirliğini üstlendiğini belirten Güzeler, sanığın 6 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.