Günaydın et lokantalarının kurucusu Cüneyt Asan İtalya’nın mutfak kültüründe oldukça tutucu olduğunu belirtirken, “Floransa’da alınan kararın bir benzeri daha önce Fransa’da da alındı. İtalyanlar mutfaklarına karşı çok tutucudurlar. Dışarıdan gelen bir gıda ürününü bile kullanmak istemezler” diye konuştu.
Kebap sınırlaması Floransa'ya sıçradı
Kebap sınırlaması Floransa'ya sıçradı
'FAŞİZM YENİDEN HORTLAMAYA BAŞLADI'
Gaziantep’in UNESCO’nun mutfak listesine tek başına bir kent olarak girmesinin ardından batıda Türk mutfağına karşı yoğun bir katı tutum içine girildiğini belirten Asan, “Verona, Floransa gibi şehirler tek başlarına bir mutfağa sahip değiller. İtalya’da yeniden faşizm hortlamaya başladı. Türk mutfağı dünyanın en lezzetli mutfağı bunun önüne geçmek istiyorlar” ifadelerini kullandı. Asan son günlerde Türkiye’de yaşanan politik gelişmelerin de İtalyanların bu kararından rol oynadığını belirtti.
BİNGÖL: İTALYANLAR HAKLI
Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl ise İtalyan yetkililerin aldıkları bu kararda kendi içlerinde haklı olduklarını belirtti.
Bingöl hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada İtalyanların aldığı kararın kendileri açısından doğru olduğunu ifade etti. Bingöl, “Biz de kendi mutfağımızı korumalıyız. Şu anda ‘steak’ kültürü kebabı geçiyor. Kendi kültürümüzü kaybediyoruz. Onlar nasıl koruyorlarsa bizim de benzer bir yol izlememiz gerekiyor. Fakat bizim de Avrupa’da kaliteli gıda satmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.
Gerçek Türk döneri ve kebabının Avrupa’da satılması gerektiğini açıklayan Bingöl, “Etnik mutfakların yok edilmemesi gerekiyor. İtalyanlar bu kararı alırken sağlıklı uygulamalılar. Bizim oradaki lokantalarımız aynı zamanda bir elçilik gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı.
































