Bu sabah Trump’ın İran açıklamasıyla 4,37’ye çıkarak rekorunu tazeleyen dolar/TL, Merkez Bankası’nın adımları ve Beştepe’de ekonomi zirvesinin yapılacağı haberinin ardından 4,26’nın altına kadar geriledi. Euro/TL de 5,07’nin altına çekildi. BIST 100 endeksi 100.000 puanın üzerine çıktı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekildiklerini açıklaması dolarda yeni zirvelerin görülmesine neden olurken, Merkez Bankası’nın hamlesi ve Beştepe’de ekonomi zirvesi yapılacağı haberi sonrası kur gevşedi.
Gece saatlerinde 4,3519’a kadar yükselerek rekor kıran dolar/TL bu sabah da rekorunu tazeledi. Bankalararası piyasada dolar 4,3780 ile tüm zamanların en yükseğini gördü.
MERKEZ BANKASI’NDAN DÖVİZE ÇİFTE MÜDAHALE
Dolar/TL, Merkez Bankası’nın Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satış ihalelerinde 2’nci çeyrek için planlanan satış tutarını artırması ve Ankara’da ekonomi zirvesinin toplanacağı haberinin ardından geriledi. Kur 4,26’nın altına kadar çekildi.
TCMB’den yapılan açıklamaya göre, 2. çeyrekte TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleriyle oluşacak pozisyon tutarı 5,3 milyar dolardan 7,1 milyar dolara çıkabilecek.
































