Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Ekonomi

Dolar bir buçuk ayın zirvesinde

Piyasalar güne hareketli başladı. Irak kaynaklı jeopolitik riskler küresel piyasalarda risk  iştahını olumsuz etkilerken; dolar/TL güne, 1.5 ayın yeni en yüksek seviyesinde başladı. Dolar/TL , Irak kaynaklı artan jeopolitik risklerin etkisiyle bu sabah 1.5 ayın yeni en yükseği olan 2.1402'i test etti. Dolar Saat 10.20 itibarıyla kritik seviye olarak kabul edilen 2.1430 seviyesinden alıcı buluyor.

Borsa İstanbul Endeksi de haftaya yüzde 1.’in üzerinde düşüşle başladı. Endeks, borsanın ilk işlemlerinde Cuma günü kapanışına göre yüzde 1.02 gerileyerek 78,202 puana kadar indi. Endeks saat 10.20 itibarıyla yüzde 1.63 kayıpla 77 bin 720 seviyesinde….

Irak’ta yaşanan iç savaşın şiddetini artırması, yatırımcıların "güvenli limanı" olarak kabul edilen altının fiyatlarında da artış yaşandı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.5 yükselişle 1.283 dolara yükseldi.