Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Dünya

Diplomatik kriz maymunları vurdu

Suudi Arabistan ve İsveç arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken, yüksek tansiyon hayvanlara da yansıdı. Zira, Suudi Arabistan, İsveç'teki bir hayvanat bahçesinden alacağı dört maymunu almaktan vazgeçtiğini duyurdu.
Russia Today'de yer alan habere göre, İsveç'te bulunan Skensen adlı hayvanat bahçesinden, başkent Riyad'daki hayvanat bahçesine gönderilmek üzere yola çıkan cüce ipek maymunları, Suudi yetkililer tarafından reddedildi. Konu hakkında açıklamada bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wahlstrom, "Böyle bir şeyin olacağını kesinlikle tahmin edemezdim" dedi.
GERİLİM ARTMAYA DEVAM EDİYOR
İsveç ve Suudi Arabistan arasındaki gerilim uzun bir süredir devam ediyor. Geçen aylarda Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlallerini eleştiren ve bu sebeple silah anlaşmasını bitiren İsveç Dışişleri Bakanlığı'nda, Suudi Arabistan, elçisini geri çağırarak yanıt vermişti. Suudi yetkililer, gerilimin artmasının ardından İsveçli iş adamlarına vize vermeyeceklerini belirtmişti.