HEDEFLERİ BAŞARILI OLMAK: Küçük yaşta satranç derslerine başlayan miniklerin en büyük hedefi gelecekte başarılı birer satranççı olmak… Havadis’e konuşan MTG Satranç Kulübü öğrencileri arkadaşlarına da satranç öğrenip oynamayı tavsiye etti
Mağusa Türk Gücü Satranç Kulübü başarılı satranççılılar yetiştirmeye devam ediyor. Satranç geçmişi 29 yıl öncesine dayanan MTG Satranç Kulübü’nde haftada 6 gün satranç eğitimi veriliyor.
Satranç oynamak için MTG’ye giden miniklere ise satranç eğitimini Mağusa’da satrancın yaygınlaşmasında büyük emeği geçen Ahmet Kansal veriyor. Derslerin sona ermesinin ardındansa minikler birbirleriyle öğretmenlerinin gözetmenliğinde satranç oynuyor.
Minikler satranca meraklı…
Mağusa Türk Gücü Satranç Kulübü’nde satranç eğitimi alan minikler satranç oynamayı öğrenmeye çok meraklı. Arkadaşlarına da satranç derslerine katılmayı tavsiye eden miniklerin hedefleri satrançta daha fazla madalya ve plaket kazanıp başarılara imza atmak.
Öğrenciler ne dedi?

İlayda Yılmaz:
Ben birinci sınıf öğrencisiyim. Satranç oynamayı çok seviyorum. Satranç derslerime düzenli geliyorum. Öğretmenimi çok seviyorum. Satranç turnuvalarına katılıyorum. Arkadaşlarıma da gelip ders alıp satranç oynamalarını tavsiye ederim.
İrem Muk:
Ben ana sınıf öğrencisiyim. Satranç oynamak çok hoşuma gidiyor. Satranç derslerine düzenli geliyorum. Bir sorun çıkmadıkça derslerime katılıyorum. Bir an önce turnuvalara katılmak istiyorum. Turnuvalara katılmak için heyecanlanıyorum. Öğretmenimi çok seviyorum.
Doruk Dolmacı:
Ben birinci sınıf öğrencisiyim. Satranç oynamayı çok seviyorum. Satranç derslerine düzenli geliyorum. Arkadaşlarıma da gelip satranç öğrenmelerini tavsiye ederim. Güzel bir spor, herkes gelip öğrensin. Öğretmenimi de seviyorum.
Visal Doğruel:
Ben üçüncü sınıf öğrencisiyim. Satranç oynamayı çok seviyorum. Ancak henüz daha satranç turnuvasına katılmadım. Turnuvaya katılmak için heyecanlanıyorum. Arkadaşlarıma da satranç dersi almalarını tavsiye ederim.
Aras Uğurlap:
Ben birinci sınıf öğrencisiyim. Satranç oynamayı çok seviyorum. Satranç derslerime düzenli katılıyorum. Arkadaşlarıma da gelip satranç öğrenmelerini tavsiye ederim. Öğretmenimi ve satranç oynamayı seviyorum.
Borga Bahtıkara:
Ben birinci sınıf öğrencisiyim. Satranç oynamayı çok seviyorum. Arkadaşlarıma da satranç oynamayı tavsiye ediyorum. Ben daha önce turnuvalara katıldım. Katıldığım bir turnuva da plaket diğerinde madalya aldım.
İlayda Muk:
Ben altıncı sınıfım. Satranç oynamayı çok seviyorum. Diğer arkadaşlarıma da satranç oynamayı öneririm. Ben de daha önce turnuvalara katıldım. Madalya kazandım. Hedefim başarılı bir satranççı olmak.
































