Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Cinayet perdesi aralanıyor!

İTİRAFTA BULUNDULAR: İşlemiş oldukları başka suçlardan dolayı Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Dikmen ve İzzet Eraslan 2012 yılında işlenen Argüden cinayeti ile ilgili itiraflarda bulundu. Zanlılar dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı 

Devrim DEMİR

İşledikleri başka suçlar nedeniyle Merkezi Cezaevi’nde bulunan Mehmet Dikmen ve İzzet Eraslan 2012 yılında işlenen ve faili bulunamayan Argüden cinayetinin zanlısı olarak dün yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. 
Mahkeme polisin Argüden cinayetinin zanlıları olarak cuma günü tutukladığı Mehmet Dikmen ve İzzet Eraslan’ın tutukluluk süresini 3 gün uzattı.

Maktulün silahı Dikmen’in evinde bulundu

Soruşturmayı yürüten Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis Müfettiş Muavini Gökhan Uzun mahkemede verdiği ifadede “Taammüden adam öldürmekle” suçlanan Mehmet Dikmen ve İzzet Eraslan adına başlatılan soruşturmanın genişletilerek devam ettiğini anlattı. Müfettiş Muavini Gökhan Uzun, zanlıların polisteki sorgularında suçlarını itiraf ettiğini de kaydetti.
Uzun,  27 Şubat 2014 tarihinde zanlı Mehmet Dikmen’in evinde yapılan aramada,  Ali Argüden’in evinden alındığı tespit edilen 3 namlulu tabancanın bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Soruşturma devam ediyor

Soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve alınması gereken birçok ifadenin bulunduğunu söyleyen Uzun, zanlıların olayın yaşandığı gün telefon kayıtlarının henüz incelenmediğini bu yüzden her iki zanlı içinde 3’er  gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, her iki zanlının da poliste 3 gün süreyle tutuklu kalması emrini verdi.