Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Asvaroğlu şimdilik serbest

Nadire BAHADİ
Paşaköy’de Hüseyin Egemensoy’a ait olan ve Cumhuriyetçi Türk Partisi binası olarak da kullanılan binanın kundaklanması ile ilgili poliste tutuklu bulunan Ertaç Asvaroğlu, tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polisin başlatmış olduğu soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlı Asvaroğlu, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
Soruşturma tamamlandı
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Hasan Açıkel mahkemede ifade sundu. Açıkel, zanlı Ertaç Asvaroğlu’nun 12 Eylül 2014 tarihinde 02.30’da Paşaköy’de meydana gelen kundaklama meselesi ile ilgili tutuklandığını hatırlattı. Zanlı Asvaroğlu’nun CTP binası olarak kullanılan binanın kapısına benzin dökerek ateşe verdiğini anımsatan Hasan Açıkel, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığına dikkat çekerek zanlı Asvaroğlu’nun teminata bağlanmasını talep etti.
Tutuksuz yargılanacak
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Ertaç Asvaroğlu’nun mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi. Toroslu zanlı lehine KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 50 bin TL’lik kefalet senedi karşılığında zanlı Asvaroğlu’nun tutuksuz yargılanmasına karar verdi.