Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

‘Anastasiadis görüşme masasına geri dönsün’

Kıbrıs müzakere sürecinin durduğunu ve dünyanın birçok yerinde de gerginlik yaşandığını gördüğünü dile getiren Çakıcı, adadaki çözümsüzlüğün her an bir gerginlik daha meydana getirebileceğini düşündüğünü kaydetti.

Savaş çığırtkanlığı yapılmasının doğru olmadığını, adanın yanı başında insanların kan ağladığını dile getirerek yapılanların yanlış olduğunu kaydeden Çakıcı, Rum lider Nikos Anastasiadis’in görüşme masasına geri dönmesi,  Türkiye’nin savaş gemilerini geri çekmesi ve Kıbrıslı Türklerin de haklarını masada görüşerek alması gerektiğini belirtti.

Çakıcı ayrıca kimsenin makamları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaması gerektiğini de belirterek, aday olan bir Cumhurbaşkanı ve müzakere heyetinin Kıbrıs konusunda başarılarının da ortada olduğunu kaydetti.