Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Türkiye

Alman karnavalında ilginç ‘Erdoğan’ karikatürü

Kağıt hamurundan yapılan karikatürize heykelde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağının Avrupa Birliği'ni temsil eden bir karakter tarafından öpülmesi resmedilerek, AB'nin göçmen krizi nedeniyle Türkiye'ye verdiği 'tavizler' eleştiriliyor.

8 Şubat'ta başlayacak olan karnaval için başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere diğer liderlerin de karikatürize heykelleri hazırlandı.

Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras

***

FIFA'nın bulaştığı yolsuzluk skandalı

PEMBE PAZARTESİ
'Rosenmontag’ günü kent sokakları konfeti ve şekerleme yağmuruna tutulurken, çeşitli karnaval dernekleri sokaklarda araçlarla geçitler düzenler. Üzerlerinde politikacıların değişik boylarda karikatürize edilmiş çeşitli kukla ve figürlerinin yer aldığı dev araçlar, konvoy halinde hareket ederken, kortejin iki yanında yer alan karnaval çılgınlarına da hediyeler dağıtılır. Karnaval etkinlikleri ‘Kül Çarşamba’ diye adlandırılan ‘Aschermittwoch’ günü son bulur.