Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Akpınar teknesinde mahsur kaldı

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar dün sabah saatlerinde teknesini Karpaz Gate Marina’dan Girne Delta Marina’ya getirmesinin ardından demirleme sırasında liman görevlileri tarafından teknesinde mahsur bırakıldı.

Bahadır AYNA

Akpınar yaptığı açıklamada, Girne Delta Marina’ya teknesini demirlemesinin ardından liman görevlilerinin teknedekilerin aşağıya inmesi için Gümrük Deklarasyonu’nu doldurması gerektiğini kaydetti. Akpınar uygulamanın doğru olmadığını ifade ederek deklarasyonu imzalamayı reddetti.
“Karpaz farklı bir ülke mi?”
Akpınar tekneden dışarı çıkmaya çalıştığı sırada görevlilerin ellerini koyduğunu “Dışarı çıkamazsınız” dediğini kaydetti. Akpınar görevlilere Türkiye'den değil Karpaz Gate Marina’dan geldiğini söylediğini fakat görevlilerin yine de Gümrük Deklarasyonu imzalamasının gerektiğini belirttiklerini söyledi. Serhat Akpınar da gümrük görevlilerine “Karpaz farklı bir ülkemi?” sorusunu yönelttiğinde ise tekrardan “Gümrük Deklarasyonu doldurun” cevabını aldığını söyledi.
“Teknenin kaydı içeride var”
Serhat Akpınar teknesinin kaydının hem Karpaz Gate Marina’da hem de Girne Delta Marina’da olduğunu kaydetti. Akpınar Türkiye’de böyle bir şeyle karşılaşmazken kendi ülkesinde böyle bir şeyle karşılaşmasının kendisini çok üzdüğünü belirtti.


“Escape veya Camelot’a bile gitse aynı muamele”
Serhat Akpınar, liman görevlilerinin teknesi ile Escape veya Camelot’a bile gitse aynı Gümrük Deklarasyonu imzalaması gerektiğini söylediklerini  kaydetti. Akpınar, liman görevlilerinin kendisine bu uygulamanın yasada olduğunu fakat 1 yıl önce uygulamaya girdiğini söylediklerini kaydetti.
Liman başkanı tekneye geldi
Liman başkanı Kutlu Bayramoğlu olayın yaşanmasının ardında Serhat Akpınar’ın teknesine geldi. Bayramoğlu, teknede Serhat Akpınar’dan özür dileyerek bir daha böyle bir şey yaşanmayacağını söyledi.