EK SÜRENİN ÜZERİNDEN DE 1 AY GEÇTİ:
Göçmenköy Kulübü’nün kendi imkanları ile başlattığı halı saha projesi için belli bir aşamadan sonra Spor Dairesi tarafından ihaleye çıkılmıştı. İhaleyi alan yüklenici firma, sözleşme gereği 2 ay önce teslim etmesi gereken tesis için hiçbir geçerli dayanağı olmamasına rağmen süreyi 40 gün daha uzattırdı. Son yapılan uzatmada 40 gün sürenin de üzerinden 1 ay geçmesine rağmen halen tesis pislik içinde
KİMSE ARAMIYOR SORMUYOR:
Kendi imkanları ile 1. Lig’de mücadele etmeye çalışan Göçmenköy’de yönetim ikinci devreye yönelik halı saha gelirlerini hesaplayarak çalışmalar yaptı ancak tüm hesaplar alt üst oldu. Yüklenici firmanın sahaya serdiği halı zemin şartlarına uygun ve sağlıklı görülmüyor. Mevcut taraftar tuvaletlerinin borularını da kazı çalışmasında kıran şirket bir aydır bu mağduriyeti de gidermiyor ve tüm pis sular boşluğa akıyor
Başkentin köklü futbol kulüplerinden Göçmenköy’de tesisleşme yolunda çalışmalar devam ederken Spor Dairesi’nin açtığı halı saha ihalesini alan yüklenici firmanın kulübü sıkıntıya soktuğu belirtildi.
Kulübün kendi imkanları ile başlattığı halı saha projesi belli bir aşamaya ulaştıktan sonra Spor Dairesi tarafından ihaleye çıkmıştı ve sahanın 2 ay önce ihale şartnamesi gereği kulübe teslim edilmesi gerekiyordu. İhaleyi alan firmanın hiçbir geçerli dayanağı olmadan teslimat için 40 günlük ek süre uzatma aldığını belirten kulüp başkanı Ersan Karataş, bu sürede de proje bitirilmediği gibi 40 günlük sürenin de üzerinden yaklaşık 1 ay geçtiğini belirterek, “Halen sahada bir çalışma ya da faaliyet yapılmıyor” dedi.
Sahanın içerisine serilen halı zeminin şartlara uygun ve sağlıklı olmadığı gözlemlenirken, elektrik direklerine de ışıklandırma için bir aydır hiçbir işlem yapılmadığı ifade ediliyor. Firma yetkililerinin göstermelik olarak sahaya taşıdıkları elektrik direklerinin de yanlış olduğu ve onların da değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Karataş, sahaya ait mevcut taraftar tuvaletlerinin borularının da patlatıldığını vurguladı.
“Halı sahanın yapımı için ihaleyi alan yüklenici firmanın kazı çalışmaları sırasında tuvalet borularını kırmasının üzerinden neredeyse 2 ay geçiyor. Maç günleri taraftarların kullandığı tuvaletlerden çıkan pis sular boşluğa akıtılıyor ve şirket yetkilileri bizleri sürekli oyalayarak bu hatasını telafi etmiyor” şeklinde konuşan Karataş, “Böyle bir şirket ihale ile aldığı bir işi zamanında ve doğru yapamıyor. Bizler ise mali mükellefiyetlerimizi elde etmeyi planladığımız geliri toplayamadığımız için halen para dileniyoruz ve mağdur oluyoruz” dedi.
“Kokudan durulmuyor”
“Yaklaşık 2 ay önce tadilat yapılırken pis su borularını da kırmışlardı ve bunu tamir edeceklerdi” diyerek sözlerini sürdüren Karataş, “Ancak tüm uyarılarımıza rağmen bunun bile tamirini yapmıyorlar ve çevreye hem pis koku hem de tehlike saçıyor. Sporcularımız bu sahada antrenman ve maç yaparken bu pis suların içinde sağlıksız ortamda çalışma yapmak zorunda kalıyor. Elektrik direkleri de yaklaşık 15 gündür atıl vaziyette yerlerde kaldı. Bunları da söylememize rağmen kaldırmıyorlar. Bir de direkler yanlış gelmiş şimdi yenilerinin gelmesini bekliyoruz. Bir 15 gün daha üzerinden geçti ve hala daha sahamızı teslim almadığımız için kulüp de mağdur oldu devlet de mağdur edildi. Gelir sağlayacağımız bir yerin mağduriyetini yaşıyoruz” dedi.
































