Kaymaklı’ya ikinci perde karanlık - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Spor

Kaymaklı’ya ikinci perde karanlık

Kaymaklı’ya ikinci perde karanlık

ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ:
Geçtiğimiz sezon ligin ilk devresini lider tamamlayan Kaymaklı, 5 haftada sadece 2 puan toplayıp şampiyonluk yarışına erken havlu atarken bu sezon ikinci devrede benzer performans sergileyip 3 haftada 5 puanlık kayıpla zirve yarışında ağır yara aldı

LEFKE BAŞA BELA OLDU:
Son iki yılda Küçük Kaymaklı’nın en belalı rakibi Lefke olurken mor-beyazlılar karşısında yaşanan puan kayıplarının telafisi mümkün olmuyor. Kaymaklı, Lefke ile oynanan son dört lig maçından galibiyet çıkaramazken sadece 2 beraberlik alıp toplamda 10 puan kaybetti 


Cem DAĞDELEN
Süper Lig’de şampiyonluk yarışında Yenicami’nin 5 puan gerisine düşen Küçük Kaymaklı, bir kez daha ikinci yarı sendromu yaşıyor.
Geçtiğimiz sezon ligin ilk devresini 32 puanla lider tamamlayan Küçük Kaymaklı en yakın takipçileri Yenicami’ye bir, Çetinkaya’ya ise iki puan fark atmıştı. Ancak ligin ikinci yarısına kötü başlayan yeşil siyahlılar; Yenicami ve Hamitköy’le berabere kalıp Lefke, Doğan Türk Birliği ve küme düşen Lapta maçlarında sıfır çekmişlerdi.
2012-2013 sezonunun ilk beş maçında sadece 2 puan toplayıp 13 puan harcayan Kaymaklı, şampiyonluk yarışına erken havlu atmıştı.

Aynı senaryo
Bu sezon ligin ilk devresini Yenicami’nin üç puan gerisinde kapatan Küçük Kaymaklı, rakibinin ikinci devreye mağlubiyetle başlamasını fırsat bilerek averajla da olsa zirveyi ele geçirmeyi başarmıştı.
Ancak yeşil siyahlıların “Şampiyonluk yürüyüşü” önce Doğan Türk Birliği mağlubiyeti ardından gelen Lefke beraberliği ile sekteye uğradı.
İki haftada 5 puan kaybeden yeşil siyahlar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ikinci devre başlangıçlarındaki kötü startın bedelini ödüyor.

Lefke planları bozuyor
Son iki yıl da Küçük Kaymaklı’nın en belalı rakibi Lefke oldu.
Geçtiğimiz sezon Lefke deplasmanında golsüz berabere kalarak ligdeki ilk puanlarını kaybeden Kaymaklı, ikinci devrede Lefkoşa’da mor-beyazlılara Kasım’ın attığı golle 1-0 mağlup olunca şampiyonluk hayalleri sönmüştü.
Bu sezon ise yine ilk puanlarını Lefke’ye kaptıran yeşil-siyahlılar ligin 3. haftasında Sherman’ın attığı gol ile mağlup olurken hafta sonu Lefkoşa’da oynanan maçta da 3-3’lük skorla beraberliği zor kurtardı.
Küçük Kaymaklı, belalısı Lefke ile ligde oynadığı 4 maçta da rakibine üstünlük sağlayamazken sadece 2 puan alabildi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar