Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Ligin marka değeri arttı

 

“TAKIM OLDUK”:
Güven: Genel olarak turnuva boyunca iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Yerli ve yabancı oyuncuların erken kaynaşması, saha içinde birbirlerine destek olmaları, topu paylaşmaları ve yüksek mücadele azimleri kupanın kazanılmasında en önemli unsurlardı. Tam bir takım gibi oynadık

“OYUNCULARIM BENİ MEMNUN ETTİ”:
Güven: Her zaman belirttiğim gibi yerli oyuncuların performansı şampiyonluk yolunda kilit noktadır. Buna bu arada yabancılarımız Chris, Peter ve Malcome’un performansları da eklenince hem kupayı kazandık hem de sezon öncesinde ciddi bir güç olduğumuzu gösterdik

“BU YIL LİG RENKLİ GEÇECEK”:
Güven: Bu sene çok ilginç ve bir o kadar da renkli bir lig bizleri bekliyor. Birbirinden kaliteli kadrolar, çok kaliteli yabancılar, ciddi yatırım yapan takımlar ile birlikte ligin marka değeri artmıştır. Taraflı tarafsız tüm spor camiası basketboldaki yükselen ivmenin farkında

Tonguç KOTAK

Basketbolda sezonun ilk resmi organizasyonu olan Cumhuriyet Kupası’nı kazanan Koopspor’da yüzler gülüyor.
Antrenör Emrah Güven kazanılan şampiyonluk sonrasında Havadis’e kupa, oyuncuları ve lig için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İyi oynadık”
Koopspor Antrenörü Emrah Güven, Cumhuriyet Kupası’nda takım gibi olduklarını belirterek, “Öncelikle Cumhuriyet Kupası’nı kazanan takımımı canı gönülden tebrik ederim. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Genel olarak turnuva boyunca iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Yerli ve yabancı oyuncuların erken kaynaşması, saha içinde birbirlerine destek olmaları, topu paylaşmaları ve yüksek mücadele azimleri kupanın kazanılmasında en önemli noktalardı. Sezon başı olmasına rağmen yerli oyuncularımın hem hücumda hem savunmada gösterdikleri başarılı performans beni oldukça memnun etti” dedi.

“Takım olarak sayıları paylaştık”
Her zaman belirttiğim gibi yerli oyuncuların performansı şampiyonluk yolunda kilit noktadır diyen Güven sözlerine şöyle devam etti:
Bireysel performanslara ve istatistiklere baktığımda Chris’in skora ciddi katkı yaptığını, Peter’in sakat olmasına rağmen özellikle ribauntları domine etmesi, Andım ve Doğukan’ın hem hücum hem savunmadaki enerjileri, Mustafa’nın sert ve agresif oyunu, İrfan ve Tayfun’un tecrübeleri ve sakinlikleri ile takıma ciddi katkı sağladılar. İyileşme sürecine giren Mert’in katılımı ve Burhan’ın da dönmesiyle ciddi bir rotasyonumuz olacak. Bunların arasına az süre verdiğim ancak çok iyi çalışan Mehmet ve Hüseyin’i de katabilirsek fark yaratacağımızı düşünüyorum.

“Çok ilginç bir lig bizi bekliyor”
Kırmızı lacivertlilerin başarılı antrenörü Emrah Güven, “Bu sezon çok ilginç ve bir o kadar da renkli bir lig bizleri bekliyor. Birbirinden kaliteli kadrolar, çok kaliteli yabancılar, ciddi yatırım yapan takımlar ile birlikte ligin marka değeri artmıştır. Taraflı tarafsız tüm spor camiası basketboldaki yükselen ivmenin farkında. Bizler tüm basketbol ailesi olarak el birliği ile basketbolun marka değerini daha da yukarılara çekmeliyiz.
Son olarak aralık ayında başlayacak yeni sezonda tüm takımlara, antrenörlere ve hakem camiasına başarılar diliyorum. Centilmence hak edenin kazandığı bir yarış olsun” dedi.