Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Yakın Doğu “Melekleri” Türkiye Kupası’nda

ADANA’YA 82-80 KAYBETTİ: A Grubu’nda geçen yılın finalisti Adana ASKİ’ye 82-80 yenilen Yakın Doğu Üniversitesi gruptan birinci çıkarken, rakibini turnuva dışına itti. Bu maçta Alyssa Thomas 19 sayı 11 ribaunt ile takımının etkili ismi oldu

LİGİN AÇILIŞI YDÜ’DEN: Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2015-2016 sezonu 17 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.Ligde haftanın açılış mücadelesi 17 Ekim Cumartesi günü Ankara Spor Salonu’nda saat 14:00’de  Yakın Doğu Üniversitesi ile BGD arasında oynanacak

Yer: Eski Yaşar Doğu Spor Salonu
YDÜ: Asena Yalçın (4), Kelsey Bone (27), Lucie Melek (3), Aslı Sevinç (2), Tiffany Hayes (9), Ana Dabovic (16), Tuğçe Murat, Alyssa Thomas (19)
Adana ASKİ: Kayle Nacickale (24), Ceyda (3), Esra (5), Nilay (11), De Souza (25), Amanda (3), Melisa Can (11)
1.periyot: 21-16 (YDÜ)
İlk yarı: 41-38 (YDÜ)
3.periyot: 60-57 (YDÜ)

Yakın Doğu Üniversitesi, Samsun’da devam eden Kadınlar Basketbol Süper Ligi Türkiye Kupası’nda A Grubu’nda Adana ASKİ’ye 82-80 yenilmesine rağmen ilk sırada 8’li finallere yükseldi.
Ankara’da yaşanan elim olay nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bugüne ertelenen maça Yakın Doğu iyi başladı ve geçen yılın Türkiye Kupası finalisti önünde ilk periyotu 21-16 önde geçti.Maçın ikinci periyotunda da çekişme son ana kadar devam ederken daha az Hatay yapan Yakın Doğu ilk yarıyı 41-38 önde bitirdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Adana De Souza ve Nacickale’nin basketleri ile Yakın Doğu’yu yakalarken temsilcimiz buna Bone ve Thomas’la cevap vererek üçüncü periyoıtu 60-57 önde geçti.
Son bölümde ise Adana ekibi bir ara 10 sayıya kadar farkı açmasına rağmen Yakın Doğu toparlandı. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan maçı Adana ASKİ 82-80 kazanarak puanını 5’e çıkardı. Yakın Doğu da beş puan ve üçlü averajla grubu ilk sırada tamamladı. Adana ise Edirne’ye kaybetmesi nedeniyle finallere kalamadı. A Grubu’nu Yakın Doğu Üniversitesi ilk sırada tamamlarken, Edirnespor Edirne Belediyesi de ayni puan ve averajla ikinci olarak Türkiye Kupası 8’li finallerine gitmeye hak kazandı. 8’li finballere Fenerbahçe ile Galatasaray direk olarak yükselmişti.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin ABD’li yıldızı Alyssa Thomas 19 sayı 11 ribaunt ile takımının etkili ismi oldu.

Ligin açılışı YDÜ’den
Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2015-2016 sezonu 17 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.
Ligde haftanın açılış mücadelesi 17 Ekim Cumartesi günü Ankara Spor Salonu’nda saat 14:00’de  Yakın Doğu Üniversitesi ile BGD arasında oynanacak.