Lefke Türk Spor Kulübü’nün düzenlemiş olduğu 1. Özbek İnanır Anı Kupası’nın sahibi Lefke oldu.
Gürsel KARAGÖZLÜ
Lefke’de 16 Ağustos Karadağ Stadı’nda oynanan anı kupasında Lefke ile Binatlı karşı karşıya gelirken normal süresi eşitlikle tamamlanan mücadele de Lefke, Binatlı’yı penaltı atışları sonunda 6-4 mağlup etti.
Lefke’den Burak Koçar ve Binatlı’dan Kemal Yıldırım’ın attığı gollerle karşılaşmanın normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlandı.
Maçın bu sonuçla tamamlanmasının ardından seri penaltı atışlarına geçildi.
Lefke’den Zekai, Burak, Hasip, Mehmet Volkan ve Azmi, Binatlı’dan ise Ömer, Reşat ve Mehmet penaltıları gole çevirirken Binatlı’dan Çağdaş ise penaltı atışından yararlanamadı.
Maçtan sonra Lefke Asbaşkanı Erkut Öner, Özbek İnanır hakkında kısa bir konuşma yaptıktan sonra İnanır’ın eşi ve kız kardeşi karşılaşmanın hakemlerine, kaynatası Lefke ve Binatlı Teknik Direktörlerine, annesi Lefke Başkanı’na ve Binatlı Başkanına çiçek verdi.
Ödül töreninde Özbek İnanır’ın annesi Binatlı’ya 2’ncilik, babası ise Lefke’ye 1’incilik kupalarını takdim etti.
Ödül töreninde merhum futbolcunun 2 yaşındaki oğlu Aytunç İnanır yaşananlardan habersiz babasının 10 numaralı forması ve top ile oynaması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Lefke bölgesinin sevilen siması, Gemikonağı’nda ikamet eden 31 yaşındaki Özbek İnanır, 7 Haziran 2015 tarihinde rahatsızlanarak hayatını kaybetmiş ve İnanır’ın ani ölümü tüm sevenlerini yasa boğmuştu.
Evli ve 2 yaşında bir erkek çocuk babası olan İnanır, uzun yıllar, Lefke, Binatlı ve Gaziveren’de futbol oynadı.
































