Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Binatlı Süper Lig’de

 

Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı
Hakemler: Serdar Bilgimer, Mehmet Tarım, Necmi Bulut
Binatlı: Yunus (Dk.89 Yusuf), Okan, Ayhan, Ömer, Reşat, Abdullah (Dk.55 Berkem), Salih, Sertaç (Dk.62 Burç), Kemal Yıldırım, Kemal Uçaner, Hasip
Hamitköy: Süleyman, Galip, Salih, Şevket (Dk.59 Ali), Hüseyin Çıdamlı, Celal, Ender, Serhan Damdelen, İlkay (Dk.72 Özkan), Emre, Taner
Goller: Dk.16 Kemal Uçaner, Dk.35-Dk.40 Kemal Yıldırım, Dk.86 Ayhan (Binatlı) – Dk.71 Taner (Hamitköy)


Ali YÖNEY
K-Pet 1. Lig Play-Off Grubu ikinci haftasında Binatlı, Hamitköy’ü 4-1 yenerek Yalova’nın, Göçmenköy ile berabere kalmasıyla son maçlar öncesinde Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.
Böylece Binatlı, Türk Ocağı ve Değirmenlik’in ardından Süper Lig biletini alan son takım olurken, sarı-yeşilliler 2006-2007 sezonunda düştükleri Süper Lig’e 7 sezon aranın ardından yeniden döndü.
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 16. dakikasında soldan gelişen atakta Kemal Yıldırım’ın ortasında Kemal Uçaner kafa ile topu ağlarla buluşturdu ve Binatlı 1-0 öne geçti.
35. dakikada ilk golün hazırlayıcısı Kemal Yıldırım bu kez topu Hamitköy filelerine göndererek skoru 2-0’a taşıdı.
40. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kemal Yıldırım, kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydederek farkı 3’e çıkardı.
Karşılaşmanın ilk devresi 3-0 Binatlı üstünlüğünde tamamlandı.
71. dakikada Taner, Hamitköy’ün tek golünü atarak skoru 3-1 yaparken 86. dakikada kaptan Ayhan skoru belirleyen isim oldu ve Binatlı mücadeleden 4-1 galip ayrıldı.

Son maça kalmadı
İkinci maçlar öncesinde Binatlı’nın 26, Yalova’nın ise 24 puanı bulunuyordu. İki takımın da ikinci maçlarını kazanıp son maçta birbirleriyle final oynayacakları düşünülürken Binatlı dün galip geldi, Yalova ise olaylı geçen ve uzayan maçta Göçmenköy berabere kaldı.
Bu sonuçların ardından son maçlar öncesinde Binatlı, Yalova ile arasındaki puan farkını 4 yaptı ve Süper Lig biletini cebine koydu.