Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Havada 13 ülke 67 sporcu

 

CAHİTOĞLU HERKESİ DAVET ETTİ:
Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, daire olarak tüm federasyonlara olduğu gibi Hava Sporları Federasyonu’na da destek olduklarını, birçok ünlü ve önemli kişilerin katılacağı bu zevkli yarışmayı izleyicilerin büyük bir keyif alarak izleyeceklerine inandığını söyledi

MUSTAFA KOÇ DA YARIŞACAK:
Şampiyona için KKTC’ye gelecek olan Türkiye kafilesi içinde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da yer alıyor. Şampiyona 21-23 Mart tarihlerinde Geçitkale Havaalanı içerisinde gerçekleşecek, yarışlarda 13 ülkeden 67 sporcu yarışacak

Hava Sporları Federasyonu tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan North Cyprus F3J Open Model Uçak Şampiyonası 21-23 Mart tarihlerinde gerçekleştiriliyor.
Geçitkale Havaalanı içerisinde gerçekleşecek North Cyprus F3J Open Model Uçak Şampiyonası’na aralarında Dünya ve Avrupa şampiyonlarının da bulunduğu 13 ülkeden toplam 67 yarışmacı katılacak. KKTC’den 13 yarışmacının yer alacağı şampiyonaya, Türkiye’den de 11 kişilik ekip katılacak. Bu isimler arasında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da yer alacak.

Cahitoğlu herkesi davet etti
21 Mart Cumartesi günü saat 09.30’da başlayacak ve 22 Mart Pazar günü saat 16.30’da tamamlanacak olan şampiyonaya tüm halkın davetli olduğunu söyleyen Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, daire olarak tüm federasyonlara olduğu gibi Hava Sporlar Federasyonu’na da destek olduklarını, birçok ünlü ve önemli kişilerin katılacağı bu zevkli yarışmayı izleyicilerin büyük bir keyif alarak izleyeceklerine inandığını söyledi.

Basına bilgi verildi
KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun organizasyonunda 4 gün sürecek “North Cyprus F3J Open Model Uçak Şampiyonası” hafta sonu yapılacak. Geçitkale Havaalanı içerisinde gerçekleştirilecek şampiyonada 13 ülkeden 67 sporcu mücadele edecek.
Hava Sporları Federasyonu Model Uçak Sorumlusu Hakan Oruz ve Eğitim Sorumlusu Serkan Özcezarlı federasyon merkezinde dün düzenledikleri basın toplantısında “7. Kuzey Kıbrıs Model Uçak F3J 2015” şampiyonası hakkında bilgi aktardılar.
Şampiyonaya Türkiye ve KKTC’nin yanı sıra Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Slovakya, ABD, İsveç, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Finlandiya ve Norveç’ten toplam 67 sporcu katılacak.
Yapılan açıklamada resmi antrenman uçuşları sonrasında cumartesi günü ön elemeler yapılacak, pazar günü ise final uçuşları gerçekleştirilecek. Final uçuşlarının ardından ise pazar günü saat 16.30 da ödül töreni ile şampiyona tamamlanacak.
Türkiye’den Soarist Havacılık Kulübü ile birlikte ünlü işadamı Mustafa Koç ve dünya şampiyonluğunu 4 yıldır elinde bulunduran takım arkadaşı alman Philipe Kholp’un da yarışacağı şampiyona sporcular için Eurolig öncesi ciddi bir sınav olarak değerlendiriliyor.