Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul trafikte yaşanan sorunlardan birine dikkat çekti, Meclis’i göreve çağırdı.
Şenkul, alkollü sürücülerin ehliyet kaybı ve yüksek ceza nedeniyle polisin dur emrine uymamayı ve daha düşük ceza ödemeyi tercih ettiğini savunarak bu sorunun Meclis’te ivedilikle ele alınması gerektiğini vurguladı.
Şenkul’un açıklaması şöyle:
Günaydın Kıbrıs.
Ülkemizde trafikte ciddi derecede güvenlik sorunları yaşanmaktadır.
Bu sorunlara karşı elimizdeki en önemli güç trafik polislerimizdir.
Tam da bu noktada son zamanlarda gittikçe artan bir durumu ülke gündemine taşımak istiyorum çünkü bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Trafik polislerimizin yaptıgı kontrollerde özellikle ALKOLLÜ sürücüler polislerimizin DUR ihtarına uymayarak polislerin üzerine sürüyor ve olay yerinden kaçıyor.
Bu tip sürücüler birçok polisimizin hayatını tehlikeye atmaktadırlar.
Peki bunu cazip kılan sebep nedir ?
Alkollü araç sürerken yakalanan kişi hem yüksek ceza ödüyor hem de ehliyetini kaybetmektedir oysa,
Polisimizin DUR ihtarına uymayarak kaçan sürücü ertesi gün yakalandığında ALKOL saptanamadığı için daha düşük para ve puan cezası almaktadır.
Bu durum ciddi YASAL BOŞLUK yaratmakta ve hem trafiğin hem de POLİSLERİMİZİN hayatını riske atmaktadır.
Bu konuyu meclis ivedilikle ele almalı ve polis kontrolünden kaçmayı CAZİP değil CAYDIRICI hale getirecek yasal düzenlemeyi yapmalıdır.
Lütfen bu paylaşımı yayalım ve bu konuda farkındalık yaratalım.
































