Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Alkollü Mama Skandalı: Mamayı hazırlayan ve besleyen hemşire de teminata bağlandı

3 hemşire tutuksuz yargılanacak

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Durum Hastanesi’nin Yeni Doğan Bakım Ünitesi’nde bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan ve 5 bebeğin entübe edildiği ‘alkollü mama skandalı’ kapsamında tutuklanan hemşireler Ç.Ş, A.D, G.K, K.Y. ve M.A. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Polis, Ç.Ş, G.K. ve K.Y’yi ilk önce duruşmaya çıkararak teminat talep etti.

Mahkeme, teminat talep edilen Ç.Ş, G.K. ve K.Y’nin can güvenlikleriyle ilgili bir durum olup olmadığını sordu, Zaifer, bilgilerine bu yönde şikayet gelmediğini aktardı.

Mahkeme, Ç.Ş, G.K. ve K.Y’nin yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, teminata bağlanmalarına karar verdi.

Polis, alkollü mamayı hazırlayan hemşire ile bebekleri besleyen hemşirenin bebeğin ölümünde ihmalleri olduğuna dair şüphe olduğunu, Türkiye’den ek otopsi raporu beklediğini, sonuca göre suçun nevrinin değişebileceğini söyledi.

Polis, zanlıların görevden uzaklaştırıldığını ve disiplin soruşturması başlatıldığını belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 3 gün ispat-vucut yapmalarına, kişi başı 200er bin TL nakit teminat yatırmalarına, her biri için 4’er kefilin birer milyon kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

Hemşire yakınları teminat şartlarını henüz yerine getiremedi.