Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Röportaj

Başarılı olduğu kadar yardım sever

Gökhan gerçekleştirdiği birçok konserin gelirini kanser hastalarına, kimsesiz çocuklara ve benzeri derneklere bağışladı. İnsanlarla sohbet etmeyi, yeni insanlar tanımayı çok seven Gökhan’ın yaşama olan sevgisi her halinden anlaşılıyor.

Sıraya vurarak şarkı söylüyordu
Bahar Gökhan İlkokul yıllarında da tiyatro, koro ve müzikal olmak üzere birçok etkinlikte yer aldı. Gökhan şu şekilde konuştu:
Müziğe olan ilgim ilkokul yıllarında başladı. küçük yaştan beridir İstiklal Marşı ve andımızı okumayı seviyorum. Öğretmenim müziğe olan ilgimi bir gün sıraya vurarak o zamanların moda şarkısı olan “Kim Bilir”i söylerken fark etti. Şarkıyı söylediğimiz duyan öğretmenim söyle bizde duyalım dedi ve bende söylemeye başladım.

Hem ziraat mühendisi hem sanatçı…
Sanat eğitimi almasına ailesinin sıcak bakmaması nedeniyle Ankara Üniversitesinde ziraat Mühendisliği okuyan Gökhan yine de müzikten kopmadı. Şu anda da gündüzleri eğitimini aldığı ziraat mühendisliğini yaparken akşamları da konserlerini ihmal etmiyor.

Radyo sınavına girmek istedi…
Gökhan, lise bittikten sonra radyo sınavlarına girmek istediğini ancak babasının kendisine “Elinde bir altın bilezik olmasını istiyorum” diyerek buna karşı çıkması nedeniyle sınava giremediğini anlatan Gökhan şu şekilde konuştu:
O yıllarda aileler çocuklarının sanatla uğraşmasını istemiyordu. Benim ailemde öyleydi. Sanattan para kazanacağımıza inanmıyorlardı. Babam bana sağlıkla ilgili bir bölüm seçmemi öneriyordu. Ben de hukuk okumak istiyordum. Ancak ailede çok avukat olduğu için babam istedi.

“Doğayla bütün olmak için ziraata fakültesini seçtim”
Ziraat Mühendisliğini seçmesindeki sebebin tıpkı müzik gibi doğayla iç içe olmanın da insana huzur vermesi olduğundan söz eden Gökhan şu ifadeleri kullandı:
Nasıl ki müzikte bir ritim var ve insanlara huzur veriyor doğayla iç içe olmak da öyle. Sapsarı çiçekler görmek, yemyeşil ağaçlar görmek. Ancak bölüme girdiğimde durumun öyle olmadığını hissettim. İlaçlar üzerine eğitim aldık. 

“Çocuklara baskı yapılmasın”
Bahar Gökhan şimdiki ailelerin çocuklarının meslek tercihlerine karışmadığı için tebrik etti. Herkesin farklı bir yönde başarısı olduğundan söz eden  Gökhan şu şekilde konuştu:
Çocuklara meslek seçimi yaparken ailelerin baskı yapmaması gerekir. Zaten artık aileler çocuklarını küçük yaşta piyana, gitar gibi sanatsal derslere yönlendiriyor. Bu da çok güzel bir olaydır. Benim kızımın da resme merakı var. onun bu yönde kendini geliştirmesini istiyorum.

“Birçok şehir gezdim”
Babasının eczacı olması nedeniyle birçok bölgede görev aldığını anlatan Gökhan şu şekilde konuştu:
Türkiye de doğdum. Babam eczacı olduğu için birçok yerde görev aldı. Benim doğduğum yer Güney doğu Anadolu da batmandır. Liseyi okurken Ankara’ya taşındık. Orada Mimar Kemal Lisesi’nde okumaya başladım. Hala İlkokul arkadaşlarımla görüşüyorum. Kimisi doktor kimisi avukat oldu. Onlar bana ziraat mühendisi sanatçı diye hitap ediyor.  Liseyi bitirdikten sora yine Ankara da üniversite eğitimime devam ettim. Okul biter bitmez evlendim. Antalya’ya taşındım.

***
“Çok mutlu olmuştum”

İlk yıllarda korolarla sahneye çıktığını kaydeden Bahar Gökhan ilk konserini kimsesiz çocuklar için yaptığını söyledi. Bu konsere yoğun bir ilgi olmasının kendisini çok mutlu hissetmesine neden olduğunu kaydeden Gökhan, konserin tüm gelirinin kimsesiz çocuklara bağışlanıp çocukların tatile gönderildiğini anlattı.

***

Arkadaşları sanatçı ziraat  mühendisi olarak söz ediyor….
Yedi sekiz kez yaşadığı bölgeyi ve evi değiştirmek zorunda kalan Gökhan arkadaşlarında da hiç kopmamdı. Zaman zaman yine ilkokul arkadaşları ile bir araya geldiğinden söz eden Gökhan arkadaşlarının ona ziraat mühendisi sanatçı olarak hitap ettiğini belirtti.

***
Atatürk hayranı…

Bahar Gökhan ayrıca tam anlamıyla bir Mustafa Kemal Atatürk hayranı. Atatürk’ün Türk toplumu için yaptıklarının asla unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Gökhan, müzik ve Atatürk sevgisini öğretmenlerine borçlu olduğunu söylüyor. 

 

Ödülleri
2003 yılın sanatçısı ödülü
2012 Girne’de en iyi ödülü
2012 Avrupa Gazeteciler Derneği  yılın en iyi kadın sanatçısı
2013 en iyi sanatçı ödülü
2014 Türk Sanat müziği kadın sanatçı