Türk Ocağı; aralarında ilk 11’in “Olmazsa olmazları” bulunan, İsmet Düzce, Yunus Emre, Nurcan Gacaroğlu ve ikinci ameliyata hazırlanan önemli eksiklik Aksel Kaptanoğlu’nun yaşadığı sakatlıklara rağmen, ilk haftada ele geçirdiği “Yenilgisiz liderlik” zincirine dün evinde Göçmenköy ile 0-0 berabere kalmasına rağmen bir halka daha ilave etti. Hem de, ikinci Binatlı’ya 4 puan fark atarak. Görünen o ki, sakatlıkların sona ermesi temennisi ile “Kurban” kesen Türk Ocağı’na bu defa da, kem gözler için, “Nazar boncuğu” gerekecek.
Ocak, ne yaptığını bilen oyunculardan kurulu. Gençlerle tecrübelileri harmanlamaya çalışan, yaptığı transferlerle gençlerin önünü kesmeyen bir takım. Disipline verdiği önem, golcü Özgür’süz oyuna başlayacak, Şenol’u da kadroya almayacak kadar büyük. Ocağın diğer bir artısı da, “Mücadele” güçleri ile yoğrulan, “İnanmak” ve “Kazanmak” istekleri. Ancak bu istekleri, kaçırılan onca gol fırsatları nedeniyle Göçmenköy karşısında gerçekleşmedi.
Ocak müsabakaya tempolu başladı. Önde basan, ayağa top yapan ve oyunu rakip alana yıkan anlayış içerisinde, sağ kanattan Mustafa Akış ve Mehmet Uçar, sol kanattan Murat, ortadan Hakan ile pozisyon yaratmaya ve Barış’a gol yolları hazırlamaya başladı. İstikrarlı iki isim Nurcan ve Ayker’in orta sahayı defansif ve ofansif anlamda parsellemeleri ile de, oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalıştı. Ancak gol kaydına muvaffak olamadı.
Göçmenköy ise, orta alanı kalabalık tutup, Suat ve Arda’ya atılacak kontra toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. 61.dakikada ilk tehlikeli atağını yaptı ancak, oyun disiplini, mücadele gücü ve puan alma arzusundan hiç taviz vermedi. Neticede ilk devrede, Ocağın oyuna hakim görüntüsüne ve gol kaçırmasına rağmen, taraflar birbirlerine net bir üstünlük sağlayamadı.
İkinci devrede Ocak, oyunu rakip alana yıktı. Ancak, oyunu kenarlara yayarak alan genişletmek ve organize paslarla gol yolları üretmek yerine, bire bir adam eksiltmenin imkansız olduğu kalabalık orta alandan “Karambol” pozisyonlarla neticeye gitmek istedi. Bu defa da “Şansı” yaver gitmedi. Kaçırdı da kaçırdı.
Göçmenköy ise, katı savunma yapmadı ve kontra ataklarla tehlikeli olmaya çalıştı. Az geldi ancak kaleci Cenk’in son dakikalardaki inanılmaz iki kurtarışı olmasa, “Atamayana atarlar” deyimi gerçekleşir ve 3 puanla dönebilirlerdi de. Zira futbol, her türlü sürprize açık bir oyun.
































