Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Ümmühan Gökpınar: Daha ince bir tüpe ihtiyaç hasıl oluyor ve tüp yok!

Hasta yakını Ümmühan Gökpınar, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ümmühan Gökpınar yazılı açıklamasında,  KOAH hastası olan 65 yaşındaki annesi Rüştiye Gökpınar’ın 3 gün boyunca hastane yatırıldığını, narkoz verilip, ameliyat yapılmadan taburcu edilmesinin mazeretinin olmadığını belirtti.

Gazetemizi arayarak durumu anlatan Gökpınar “hastanede Hasta Hakları Temsilcisi olduğunu derneği aradığımda öğrendim. Hastanede bilgi verilmediği için o an şikayette bulunamadım. Yazılı şikayetimi bugün hazırladım.” diyerek gerekli şikayeti yapacağını söyledi.

Açıklama şöyle:

3 GÜN BOYUNCA HASTANEDE YATIP, NARKOZ ALIP, OPERASYON GERCEKLEŞMEDEN TABURCU EDİLMENİN MAZARETİ YOK !!!
Annem Rüştiye Gökpınar 12 Haziran’da hastaneye yattı, 2 gün takip ve tetkikten sonra bu sabah ameliyat için hazırlandı. Ameliyathaneye alındı, 1 saat sonra narkozdan yarı baygın geldi.
Ameliyat gerçekleşmemiş!
65 yaşında, KOAH ve panik atak hastası bir kadını akciğer ameliyatına alıyorsunuz, narkoz veriyorsunuz, ciğerine tüp indiriyorsunuz, sonra daha ince bir tüpe ihtiyaç hasıl oluyor ve tüp yok!
Ve bu yüzden ameliyat gerçekleşmiyor! Hastanenin genel olanaksızlıklarını saymıyorum bile…
Başhekim yardımcısı Dr Hasan Hansel ile görüşüyorum, durumu anlatıyorum. Sağolsun işin aslını, sorunun sebebini öğreniyor, gerekli uyarıyı yapıyor. Ama yetmezzzz!
Başka bir sağlık çalışanı da diyor ki, sağlık bakanlığı gerekli ilaç ve ekipmanların sadece bir kısmını gönderiyor. Bana ne!!!!
Sağlık Bakanlığından açıklama istiyorum. İhmalde payı olanların cezasız kalmamasını istiyorum! Bu ihmalin sonuna kadar takipçisi olacam. İnsan hayatına mal olabilecek basit hataların yapılması KABUL EDİLEMEZ!!
KADAVRA ÜZERİNDE DENEY YAPMIYORSUNUZ! HASTALARIN FİZİKSEL SAĞLIĞINI İYİLESTİREMEDİĞİNİZ YETMEZMİŞ GİBİ, RUHSAL SAĞLIĞINI DA BOZUYORSUNUZ!
Paylaşım şöyle: