Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
DünyaSürmanşet

NASA denizaltındaki patlamayı görüntüledi

NASA’nın Landsat-9 uydusundaki Operasyonel Arazi Görüntüleyici-2’si, aktif bir denizaltı yanardağı olan Kavachi Volkanı’ndaki patlamayı görüntüledi.

Solomon Adaları’ndaki aktif bir denizaltı yanardağı olan Kavachi Volkanı, uzun zamandır köpekbalıklarına ev sahipliği yapıyor.

Son aylarda, NASA uydu görüntüleri yanardağın üzerinde  birden fazla patlamaya işaret eden ve volkanik aktivitenin açıklayıcı belirtileri olan renksiz su bulutları tespit etti

Görüntüler, Smithsonian Küresel Volkanizma Programı Landsat-9 uydusundaki Operasyonel Arazi Görüntüleyici-2 (OLI-2) tarafından çekildi.

NASA’nın Greenbelt, Maryland’deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi, “Sharknado’yu duydunuz, şimdi Sharkcano için hazırlanın” yazan bir tweet’te  görüntüleri paylaştı.

 

Tweet’te ayrıca Kavachi’nin “Pasifik’teki en aktif denizaltı volkanlarından biri” olduğu belirtildi.