382 KARTON SİGARA: Gazimağusa’da Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan Kaan Başbuğ tasarrufunda 382 karton kaçak sigara ile yakalandı. Polis 2 karton sigarayı Başbuğ’un arabasında 380 kartonu ise Beyarmudu’nda bıraktığı bir yarım inşaatta ele geçirdi
DUR İHTARINA UYMADI: Limandan kaçak çıkardığı sigaraları yüklediği araçla Mağusa-Lefkoşa arasında seyreden Başbuğ, Korkuteli’nde polis tarafından durdurulmak istendi, ancak dur ihtarına uymayarak kaçtı. Beyarmudu’nda bir inşaattan çıkarken tespit edilen Başbuğ, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı
Nadire BAHADİ
Gazimağusa’da polis ekipleri aldığı bir ihbarı değerlendirerek düzenlediği operasyonda Korkuteli kavşağı yakınlarında dur ihtarına uymayarak kaçan Kaan Başbuğ’un tasarrufunda çok sayıda kaçak sigara ele geçirdi. Başbuğ, kaçarak sigaraların büyük bir bölümünü İnönü-Beyarmudu yolunda bulunan yarım inşaata indirmesine rağmen polisin elinden kaçamadı. Tasarrufunda 382 karton Esse Slim ve Victory marka sigara bulunan Başbuğ dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, polis soruşturmasının devam etmesi nedeni ile Kaan Başbuğ’un 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.
Sigaraları inşaata indirdi
Olayın soruşturmasını yapan Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Osman Örs, 25 Aralık 2014 tarihinde alınan bir ihbar üzerine operasyon düzenlenerek saat 18.00 sıralarında Korkuteli kavşağı yakınlarında Kaan Başbuğ yönetimindeki aracın kontrol edilmek amacı ile durdurulmak istendiğini söyledi. Başbuğ’un polisin “dur” uyarısına uymayarak İnönü-Beyarmudu istikametine doğru kaçtığını belirten Örs, Başbuğ’un o esnada yarım inşaattan çıktığının tespit edildiğini ve ardından tutuklandığını kaydetti. Başbuğ’un aracında yapılan aramada 2 karton Esse Slim marka sigaranın bulunduğunu ifade eden Örs, İnönü Beyarmudu yolu üzerindeki yarım inşaatta yapılan aramada ise 130 karton Esse Slim, 250 karton Victory marka sigaraların bulunup kanıt olarak alındığını ifade etti. Başbuğ hakkında başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu ifade eden Örs, zanlı Başbuğ’un serbest kalması halinde kayıp emarelere etki edebileceğini belirterek Başbuğ’un 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
3 gün tutuklu kalacak
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, polis soruşturmanın devam ettiğini ve zanlı Kaan Başbuğ’un serbest kalması halinde soruşturmayı olumsuz şekilde etkileyebileceğini ifade ederek Başbuğ’un 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
































