Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Arıklı: Tüp gazda sorun çözüldü

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı tüp gaz tedarikinde yaşanan sorunun çözüldüğünü açıkladı.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, bir müddetten beri tüp gaz satışlarında yaşanan sıkıntı tarafların anlaşması ile sonlandırıldığını, tüp gaz tedarikçileri, bayiler ve dağıtıcıların 107 TL olarak hesaplanan fiyat üzerinden mal dağıtımına başladığını bildirdi.

Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu yaptığı açıklamada, dünyada gaz fiyatlarının sürekli artış gösterdiğini, 3 ay önce 4.72 TL olan 1 kg gaz fiyatının şu anda 6.42 TL’ye yükseldiğini, yüzde 35.89’luk artış olduğunu belirtti.

Gaz fiyatlarındaki artışı ve TL’nin Dolar karşısında yüzde 2.20’lik değer kaybettiğini göz önünde bulundurarak bakanlığın gaz fiyatını 107 TL olarak hesapladığını belirten Aşıkoğlu, şunları söyledi:

“Tedarikçiler, bayiler ve dağıtıcılar bu fiyatı az bularak piyasaya mal vermekte imtina etmişlerdir. Bu sebeple piyasada tüp gaz sıkıntısı yaşanmıştır. Dün ve bugün yaptığımız müzakere neticesinde tedarikçiler ile anlaşılmıştır. Kendilerini bu fiyat üzerine çıkamayacağımız konusunda ikna ettik. Şu an itibarı ile piyasaya mal dağıtımı başlamıştır. Gerekli anlayışı gösteren ilgili firmalara teşekkür ederiz.”

Arıklı: Tüp gaz sorunu çözülmüştür

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüp gaz tedarikinde yaşanan sorunun çözüldüğünü açıkladı.
Açıklama şöyle:
TÜP GAZDA SORUN ÇÖZÜLDÜ…
Bugün bütün gün Müsteşarımın yaptığı müzakereler neticesinde tüp gaz sorunu çözülmüştür…
Ülkeye gaz tedariki yapan iki firma da dağıtıma başlamıştır.
Satış fiyatı Bakanlığımızın belirlediği fiyat olan 107 TL dir.
Bu neticeyi alırken gaza ulaşmakta sıkıntı çeken değerli vatandaşlarımızdan özür dileriz.