Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Diğer SporlarSpor

Basel Ralli Şampiyonası İskele’de devam edecek

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen “Basel Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı, 10-11 Temmuz tarihleri arasında geleneksel hale gelen İskele Rallisi olarak yapılıyor. Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra bu sezon ilk kez yapılan Ayer Argün Mahalli Ralli Kupası’na da puan verecek rallinin hazırlıkları sürüyor.

 

Cumartesi günü Turnalar ve GoPro etapları geçilecek

12 İskele Rallisi, İskele Belediyesi katkıları ile 2 günlük programla yapılacak. İskele Belediyesi’nin yanı sıra, Noyanlar, Chagla Car Care, enlglobal, Near East Bank, Tekan Mobile, Çağkan Yapı İskele Sistemleri, GoPro, GenPower, Polaris ve Basel Energy’nin de katkılarıyla hayata geçirilecek yarış, 10 Temmuz Cumartesi günü İskele Sadıkoğlu Petrol önünden 16.30’da start alacak. Ekipler 2 Kez Ardahan bölgesindeki Turnalar Etabı’nı ve ardından İskele’de Asfalt atlama noktasının da olacağı GoPro Etabı’nı geçip ilk günü tamamlayacaklar. Turnalar Etabı’nın ilk araç için ilk start saati 16.45 olarak belirlenirken, ikinci etap 17.45’te ve GoPro etabı 18.45’te başlayacak.

 

Pazar günü Topçuköy, Sınırüstü ve İskele etapları geçilecek

11 Temmuz Pazar günü ise Topçuköy, Sınırüstü ve İskele bölgesinde, aynı isimlerle hazırlanan 3 etap ikişer kez art arda geçilecek. Servis alanının son yıllarda olduğu gibi Makenzi Beach park yerinde kurulacağı rallinin ikinci günü, yaklaşık 9 kilometre uzunluğundaki Topçuköy Etabı’nın 10.00 ve 11.05’te iki kez art arda geçilmesiyle başlayacak. Servis arasının ardından ekipler bu kez 12.30 ve 13.20’de iki kez art arda yaklaşık 10 kilometrelik Sınırüstü Etabı’nı geçecekler ve yine servis alacaklar. Servisin ardından bu kez 16.15 ve 17.05’te ilk aracın start almasıyla iki kez art arda yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki İskele Etabı geçilecek ve Makenzi Beach’te yapılacak ödül töreni ile organizasyon son bulacak

 

25 ekip ralliye kayıt yaptırdı

Yarışın hazırlıkları sürerken, kayıt işlemleri tamamlandı ve yarışa 6 farklı sınıfta toplam 25 ekip kayıt yaptırdı. Ülkemizin yaz sıcağında yapılmasına rağmen her sezon büyük ilgi gören ve keyifli dakikalara sahne olan İskele Rallisi’nde, bu sezonun ilgi odağı olan R5 otomobillerle 6 ekip start alacak. 2019 yılında yapılan son İskele Rallisi’ni kazanan Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi Hyundai i20 R5 araçlarıyla birincilik arayacaklar. Sezonun ilk iki yarışını kazanarak şampiyonada zirvede yer alan Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi Skoda Fabia R5 ile 3’te 3 yapmak için etaplara çıkacakken, Hamitköy ve Sinde Ralli Sprint yarışlarında bir ikincilik, bir üçüncülük alan, Nesdersan Rallisi’nde yine üçüncü olarak podyuma çıkan Cahit Yetkili-Harun Çakır ikilisi de Volkswagen Polo R5 ile birincilik arayacak. Şeytanın bacağını kırarak zirvede yer almak isteyen ekiplerden Mustafa Buluoğluları-Mustafa Yücener ikilisi Skoda Fabia R5 ile, Murat Aşık-Nebil Öneral ikilisi Ford Fiesta R5 ile ve Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi Skoda Fabia R5 ile start alacaklar. İskele Rallisi’nde 7 ekip Sınıf 2’de, 6’şar ekip Sınıf 1 ve Sınıf N’de, ikişer ekip ise Sınıf R, Sınıf T2 ve Sınıf 3’te birincilik arayacak.

 

Fahri-Tan ikilisi ve Flat Out RT KKRŞ de , Çağkan Bozalanlar Ayer Argün Kupası’nda lider

2021 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nda iki yarış geride kalırken, iki yarışta da zirvede yer almayı başaran Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi şampiyonada 59 puanla lider konumda bulunuyor. 42 puanı bulunan iki ekipten Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisi ve Fikri Macila-Doğa Koyuncu ikilisi iki ve üçüncü sırada yer alırken, Cahit Yetkili-Harun Çakır ikilisi 27 puanla dördüncü sırada.Takımlar şampiyonasında ise Flatout RT Lider durumdayken ,Macila Rally Team ikinci , Goodyear Racing Team ise üçüncü sırada bulunuyor. Bu sezon ilk kez uygulanan ve camianın sevilen isimlerinden Merhum Ayer Argün adına hayata geçirilen mahalli kupasında ise Çağkan Bozalanlar – Mehmet Demirağ ikilisi lider durumda. 44 puanı bulunan Bozalanlar-Demirağ ikilisini, Oktay – Hüseyin Çocuk ikilisi 41 puanla takip ederken, 32.2 puanı bulunan Buğur Kambillili-Niyazi Yorgancıoğlu ikilisi üçüncü sırada.

 

 

2021 İskele Rallisi Kayıt Listesi:

 No.TAKIMPİLOTCOPİLOTARAÇSINIF
11GOOD YEAR RACİNG TEAMOktay ÇocukHüseyin ÇocukMitsubishi Lancer Evo IXN
22MRB RACİNG TEAMSadık BilgimerMustafa KandırMitsubishi Lancer Evo IV1
33 Selen BilgimerTBAMitsubishi Lancer Evo III1
44FLAT OUT RALLY TEAMBarış KalfaoğluRasim ÇetinkayaMitsubishi Lancer Evo IXN
55MRB RACİNG TEAMRauf DenktaşMehmet MişonHyundai i20 R52
66FLAT OUT RALLY TEAMDeniz FahriSerhan TanSkoda Fabia R52
77FLAT OUT RALLY TEAMMustafa BulutoğlularıMustafa YücenerSkoda Fabia R52
88MACİLA RALLY TEAMCahit YetkiliHarun ÇakırVolkswagen Polo R52
99GOOD YEAR RACİNG TEAMÇağkan BozalanlarHasan OdunMitsubishi Lancer Evo IXN
1010DRİFT NEU RACİNG TEAMBuğur KambilliliNiyazi YorgancıoğluMitsubishi Lancer Evo VI1
1111NETHOUSE RALLY TEAMMurat AşıkNebil ÖneralFord Fiesta R52
1212DRİFT NEU RACİNG TEAMEnver HaskasapHalil MullaSkoda Fabia R52
1314NETHOUSE RALLY TEAMMehmet KamiloğluAhmet ÖzerdemMitsubishi Lancer Evo X R42
1415 Mehmet KaraoğlanMehmet CoşarMitsubishi Lancer Evo IXN
1516 Abdullah TopalSerdar SevinçMitsubishi Lancer Evo IXN
1617GOOD YEAR RACİNG TEAMKerim HacımevlütSerdar KumruMitsubishi Lancer Evo VI1
1718 Mehmet DemirağMustafa ŞekerMitsubishi Lancer Evo VIII1
1819 Yusuf CambazGökhan SancarMitsubishi Lancer Evo VI1
1920GOOD YEAR RACİNG TEAMCevdet Alptürkİrfan TopçuMitsubishi Lancer Evo IXN
2021 Önder ZaimEmre ÜngüderCanam Maverick X3R
2122 Serhat KaraoğlanŞeref KaraoğlanTomcatT2
2223 Niyazi BedelMehmet BoşnakLand RoverT2
2324 Mahmut ÖzerAli BurhanFord Focus3
2425 İbrahim KaraHasan YiğittürkBMW M3R
2526MRB RACİNG TEAMTimuçin BoğaÖzer HafızSuzuki Swift3