Deniz: İflaslar, dükkan kapatmalar ve işsizlik baş gösterecek - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısManşet

Deniz: İflaslar, dükkan kapatmalar ve işsizlik baş gösterecek

Turgay DenizTurgay Deniz

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, küresel salgının ekonomik boyutuna geçildiğini ifade ederek yeni dönemde iş dünyasını değerlendirdi.

Özel sektörün büyük fedakarlık göstererek iş yerlerini kapatması sonucu gelirlerin sıfırlandığını dolayısıyla nakit akışının bozulduğunu ifade eden Deniz, bozulan nakit akışına ilişkin pandeminin başlangıç sürecinden itibaren Ticaret Odası’nın görüşlerini ve önerilerini hükümet ile sürekli paylaştığını vurguladı.


Bu bağlamda; yükseköğretim ve turizm faaliyetleri başlamadan piyasaya sıcak para akışı sağlama noktasında atılacak adımların hayati önem taşıdığına dikkat çeken Deniz; iş dünyasının toparlanmak için en az 6 aya ihtiyacı olduğunu söyleyerek üç ay ertelenen devlete karşı mükellefiyetlerin ve maaş desteğinin en az 3 ay daha ötelenmesi, verilecek olan kredilerin en az 6 ay ödemesiz ve 36 ay vadeli olması, faizlerin ise bu süreçte 6’yı geçmemesi, düşen petrol fiyatlarına bağlı olarak elektrik maliyetlerinin de düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

Deniz, “Önümüzdeki aylarda iflaslar, dükkan kapatmalar ve çok ciddi boyutta işsizlik baş gösterecektir. Eğer ekonomimizi canlandırıp, reel sektöre önem vermezsek bundan en büyük zararı kamu maliyesi görecektir” ifadelerini kullanarak geç kalınmaması noktasında hükümeti uyardı

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar