Bu yazının başlığını okuyan biri bu da nerden çıktı diyecektir bu zamanda. Zor günlerden geçen ülkemizde Coronavirüs nedeniyle her sektör dibe vururken spor da bundan nasibini aldı.
Sporda şu anda yaprak kımıldamıyor. Bence sporumuzun bağlı olduğu Başbakanlık, Ağustos ayı içinde uygun bir mekanda bu sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirip yeni bir yol haritası ortaya çıkarmalıdır.
Diyeceksiniz ki Spor Şurası’nın da toplanması için kurallar var. Evet doğru var ama şimdi dibe vuran bir durumdayız. O nedenle bunun derhal masaya yatırılması gerekiyor.
Yasa diyor ki, Spor Şurası, Beden Eğitimi ve Spor konularında ülke gerçeklerine ve bu yasa kurallarına uygun bir şekil vermek, beden eğitimi ve sporun yaygınlaşmasına, gelişmesine ve kalkınmasına ilişkin planlar hazırlayıp kararlar almak için, en çok üç yılda bir olmak üzere, Bakanlığın (Başbakanlık) uygun göreceği tarihte toplanır.
Bundan yola çıkarak diyorum ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yasakların da girmediği bir ortamda Başbakanlık, Spor Dairesi ile birlikte tüm sporla uğraşan paydaları bir araya getirmeli ve yeni yol haritamızı belirlemelidir.
Üç gün boyunca sporumuzun yeni yol haritasını masaya yatırıp ne yapılabilir konuşulmalı ve benimsenecek noktalar derhal uygulamaya geçtirilmelidir.
Bu şuraya devletin sporla uğraşan tüm katmanları, federasyonlar, ülke sporunda önemli yeri olanlar, üniversiteler bir araya gelmelidir.
Bu toplantıda önlerini göremeyen federasyonlara yeni yol haritaları ve yapılacaklar belirlenmelidir.
Yeni yol haritasında bir sezonluk olma koşuşu ile kendi içimize dönük, yabancısız ve alt yapıyı öne çıkaran bir model ve mali kaynaklar bulunması için görüş alış verişi yapılarak ciddi kararlar alınmalıdır.
Bu şartlarda henüz spor karşılaşmaları için erken onun için Başbakan Ersin Tatar ve Spor Dairesi’nin yetkilileri en erken zamanda bu kararı alıp çalışmaya başlamalıdırlar.
Yeni dönemde Spor masaya en erken zamanda yatırılmalı ve bir organizasyon yapılmalıdır.
Sayın Tatar ve ekibi derhal bir çalışma grubu kurup, Ağustos ayında bir Spor Şurasını toplayıp yeni yol haritamızı belirlemelidir.
Bundan kaçış yoktur. Spor bu halde dipten çıkması çok ama çok zor olacaktır.
































