Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs

Anastasiadis’ten fotoğraf kurnazlığı!

Mlliyet Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile Brüksel’deki AB-Türkiye zirvesinde ayaküstü sohbet eden Güney Kıbrıs Rum Yömetimi lideri Nikos Anastasiadis’in, toplu fotoğraf çekiminde diplomatik bir ‘kurnazlık’ yaptığı ortaya çıktı. Anastasiadis’in,  Davutoğlu ile görüşebilmek ve yan yana görüntülenmek amacıyla, aile fotoğrafı çekildiği sırada başka bir liderin durması gereken yere geçtiği öğrenildi.

Rum lider Anastasiadis’in Türkiye Başbakanı Davutoğlu ile yakınlaşma adımı Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in yardımı ile oldu. Juncker, koluna girdiği Anastasiadis’i Davutoğlu’nun yanına götürdü. Üçlü kısa bir süre sohbet etti. Kıbrıs sorunun çözülmesi noktasında temenniler ortaya koyuldu.
 

 

Rica ile yer değişimi
Toplu fotoğraf çekimine geçildiğinde ise Anastasiadis,  Ahmet Davutoğlu’nun yanında durmak istedi. Ancak başka bir liderin Davutoğlu’nun yanında adının olduğunu gören Rum lider, rica ile yer değişimi yaptı.
Soluğu Davutoğlu’nun yanında alan Rum lider, samimi görüntüler verdi. Kısa süreli sohbette Anastasiadis’in Davutoğlu’na “Kıbrıs sorununu çözelim” dediği, Davutoğlu’nun da Türkiye’nin çözüm yönündeki kararlığını ifade ettiği belirtildi. SEFA KARAHASAN/Milliyet