Köpeğini parçaladılar, çocuğunu zor kurtardı - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısManşet

Köpeğini parçaladılar, çocuğunu zor kurtardı

Dikmen’de bulunan Cemsa Sitesi sakinleri, sitede başıboş bırakılan vahşi köpeklerin saldırılarından dolayı korku dolu günler geçiriyor. Başıboş köpekler, dün evcil bir köpeği parçalayarak öldürdü, site sakini bir çocuk parçalanmaktan son anda kurtarıldı


Dikmen’deki Cemsa Sitesi’nde yaşayan aileler, son iki yıldır sitede dolaşan başıboş, vahşi köpeklerin saldırılarına karşı çaresiz kaldı.

Gazetemize ulaşan Cemsa Sitesi sakinlerinden Salahi Tunalı’nın, dün gece yaşanan dehşet anlarına dair anlattıkları ise tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Tunalı’nın iddiasına göre dün akşam saatlerinde, sitedeki başıboş köpekler, aynı sitede sakin Saffet Anibal’ın, evden çıkan küçük köpeğine saldırıp parçaladı. Veterinere götürülen küçük köpek tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Aynı köpekler, olay sırasında köpeğini kurtarmak isteyen Anibal’ın küçük çocuğuna da saldırdı. Sitede oturanlar tarafından vahşi köpeklerin elinden zor kurtarılan küçük çocuk uzun süre kendine gelemedi.

 

Tasmalı, başıboş, vahşi köpekler

Yaklaşık iki yıldır başıboş, vahşi köpekler konusunda mücadele ettiklerini ifade eden Tunalı, köpeklerin aniden yola atlamalarından dolayı da sürekli kaza tehlikesi atlattıklarını söyledi.

Hayvanları çok sevdiğini ve kendisinin de hayvanları olduğunu ifade eden Tunalı “İki yıldır sitemizdeki bu köpekleri besleyen komşumuzla konuyu defalarca görüştük. Sokak hayvanlarını beslemesinin çok güzel bir hareket olduğunu ama bu köpeklerin vahşi olmalarından dolayı tehlike yarattıklarını ve dolayısıyla başıboş olmamaları gerektiğini anlattık. Sonuç alamayınca belediye ve polise şikâyette bulunduk. Belediyenin köpekleri alacağını anlayan komşumuz, hemen köpeklere tasma takarak ‘sahibi var’ imajı verdiği için belediye köpekleri alamadı” dedi.

 

“Birinin ölmesi mi gerekiyor?”

Sitedeki vahşi köpeklerin birbirlerine de saldırdıklarını ve yaraladıklarını anlatan Tunalı, tüm bunlara rağmen, bu köpekleri hem besleyip hem de başıboş bırakarak, site sakinlerinin hayatlarını tehlike atan komşularını ikna edemediklerini söyledi.

“Önlem alınması için illa birinin ölmesi mi gerekiyor” diyerek duruma isyan eden Tunalı “Site de birçok kişinin olduğu gibi benimde üç tane köpeğim var. Hepimiz hayvan sever insanlarız. Hatta gerekirse bu köpekler için mama yardımı yapalım, tedavi gerekiyorsa da destek çıkalım ama yeter ki bu tehlikeyi artık sonlandıralım. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar