Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
FutbolSpor

Kani, Beşiktaş’a gidiyor

Ülkemizde bir dönemin başarılı kalecilerinden Ahmet Çeliker’in (Zenga) oğlu Kani, Beşiktaş’ta denenmek üzere Pazar günü ülkemizden ayrılıyor

Çetinkaya alt yapısından yetişen kaleci Kani Kansu Çeliker denenmek üzere Beşiktaş’a gidiyor. Ülkemizde bir dönemin başarılı kalecilerinden olan Ahmet Çeliker (Zenga)’in oğlu olan 2003 doğumlu sporcu Kani Çeliker, babası ile birlikte Pazar günü Türkiye’ye gidiyor.

Geride kalan sezonda Çetinkaya forması ile U17 liginde yarı finale kadar forma giyen Kani Çeliker daha sonra Çetinkaya U21 takımında sarı-kırmızılı takımın kalesini korudu.

Artan başarı grafiği ile Çetinkaya teknik heyetinin dikkatini çekmeyi başaran Kani Çeliker 23’üncü haftadaki Binatlı-Çetinkaya maçında “A” takım kadrosuna ilk kez girdi. Daha sonra 26’ıncı haftadaki Esentepe maçında A takım kadrosunda yer alan Kani Çeliker, 27’inci haftadaki Gençlik Gücü maçına ise ilk 11’de başladı. Çetinkaya’nın GG karşısında 1-0 galip geldiği maçta 90 dakika A takım forması giyen ve başarılı bir performans sergileyen Kani Çeliker geri kalan maçlarda da yine A takım kadrosunda kalmayı başardı. Sezon son haftasında oynanan Doğan Türk Birliği maçında da Çetinkaya kalesini koruyan Kani, Beşiktaş’lı idarecilerin dikkatini çekti.

Özellikle GG maçındaki performansı ile siyah-beyazlı takımın ilgisini çekmeyi başaran Kani, Çetinkaya yönetiminden izin alarak denenmek üzere Beşiktaş’a gidiyor.