Öneriyi bugün alacak: Geçirdiği kaza nedeniyle Limasol’da ki evinde dinlenen Rum Lider Anastasiadis, Akıncı’nın önerisini kendisine götüren Birleşmiş Milletler Görevlisi’ni kabul etmedi. Anastasiadis, BM yetkilisi Illarionov’e bugün için randevu verdi. Bazı Rum haber siteleri ise önerinin reddedildiğini iddia etti.
Rum Lider Anastasiadis’e dün hidrokarbonlar konusunda ortak komite kurulması önerisini Limasol’daki evine götüren BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs İyi Niyet Misyonu’nda koordinatörlük görevi yapan Sergiy Illarionov’u kabul etmedi. Anastasiadis BM yetkilisine bu sabah randevu vererek geri gönderdi.
Cumhurbaşkanı Akıncı’dan dün kendisine elden bir mesaj götüreceği bilgisini Rum lidere önceden veren BM Temsilcisi, önerileri vermek için Anastasiadis’in evine gittiğinde bu sabah gelmesi istendi.
Bugün kendisine Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından önemli bir mesaj iletileceği bilgisi BM tarafından önceden bildirilen Rum liderin BM Temsilcisini kabul etmemesinin herhangi bir sağlık sorunundan mı yoksa başka bir nedenden mi kaynaklandığı henüz bilinmiyor.
Rum liderliğinin Doğu Akdeniz’deki tek taraflı adımlarının tırmandırdığı gerginliği ortadan kaldırmaya yönelik bir hamleyi beklemeye alması dikkatleri çekti.
































