Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’u konuk etti.
Rakibini 3-0 yenen Galatasaray, maç fazlasıyla lider Medipol Başakşehir’le arasındaki puan farkını 3’e düşürdü. Sarı-kırmızılı ekibin gollerinden ikisini Diagne penaltıdan attı. Diğer gol ise Emre Akbaba’dan geldi.

Türk Telekom Stadı’nda oynanan mücadelede ev sahibi Galatasaray, Diagne’nin 45+4. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.
- dakikada Emre Akbaba farkı 2’ye çıkardı: 2-0
- dakikada hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Penaltı için bir kez daha topun başına geçen Diagne, kendisinin 2. sarı-kırmızılı ekibin 3. golünü attı.
Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 3-0 galip ayrıldı.
Puanını 55’e çıkaran Galatasaray, lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 3’e indirdi. Konuk Evkur Yeni Malatyaspor ise 37 puanda kaldı.
































