Dev maç bugün - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
FutbolSpor

Dev maç bugün

K-Pet Süper Lig’in 25’inci haftasında sezonun en önemli maçı bugün lider Yenicami ile 2 puan gerisindeki Mağusa Türk Gücü arasında başkentte oynanacak

 


İKİSİ DE AVANTAJ PEŞİNDE:

Süper Lig’de şampiyonluk yarışındaki iki takım olan Yenicami ile Mağusa Türk Gücü bugün Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecek maç 15.30’da başlayacak. Sezonun ilk devresindeki mücadeleyi 3-0 kazanan MTG şu anda rakibinin 2 puan gerisinde ve kazanırsa 1 puan farkla liderliğe yükselecek. Yenicami’nin, MTG’yi mağlup etmesi durumunda ise bitime 5 hafta kala puan farkı 5’e çıkacak

Futbolda 2018-2019 sezonunun K-Pet Süper Lig’deki en önemli mücadelesi bugün saat 15.30’da Lefkoşa Atatürk Stadı’nda başlayacak. Lig lideri Yenicami, en yakın takipçisi Mağusa Türk Gücü’nü konuk edecek.

Sezonun bitmesine 6 hafta kala Yenicami, 2 puan gerisindeki Mağusa Türk Gücü’nü mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etme hedefinde. Sezonun ilk devresinde Mağusa’da oynanan mücadeleyi 3-0 kazanan Türk Gücü 25’inci hafta mücadelesine rakibinin 2 puan gerisinde giriyor.

Mağusa Türk Gücü’nün Gençlik Gücü maçında 21 yaş altı kuralını ihlal ettiği gerekçesi ile Yenicami’nin yaptığı itirazı değerlendiren Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu’nun kararını oybirliği ile bozarak MTG’ye (1) puan silme cezası vermesi sonucu MTG ile Yenicami arasındaki puan farkı 2’ye çıkmış oldu.

Tahkim Kurulu’nun önceki gün yaptığı bu açıklama ile iki takım arasındaki sportif çekişme, sosyal medyada ve yöneticilerin basında çıkan açıklamalarıyla farklı bir boyut kazanırken bugün yapılacak karşılaşmanın da önemini artırdı.

Sezonun ikinci devresinde oynadığı 9 maçı da kazanan Yenicami, son 7 maçtır galip gelen Mağusa Türk Gücü karşısında galip gelmesi durumunda sezonun bitimine 5 hafta kala rakibine 5 puanlık fark atmış olacak. Mücadeleyi Mağusa Türk Gücü kazanırsa rakibinin 1 puan üzerine çıkacak ve ligin yeni lideri olacak. MTG Süper Lig liderlik koltuğunu 17’inci hafta maçında yine başkentte ve yine Atatürk Stadı’nda Çetinkaya’ya 2-1 mağlup olarak Yenicami’ye devretmişti.

 

Yenicami ve Mağusa Türk Gücü’nün kalan maçları şöyle:

YENİCAMİ                       M.TÜRK GÜCÜ

M.Türk Gücü                          Yenicami (D)

Cihangir (D)                           Doğan T.B.

K.Kaymaklı                             Baf Ü.Y. (D)

M.A.Yeşilova (D)                    Lefke (D)

Çetinkaya                              Cihangir

T.Ocağı (D)                             K.Kaymaklı (D)

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar