Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Diğer SporlarSpor

Güzel bir deneyim

ÇOK SOĞUKTA MÜCADELE ETTİK

Çelebi, “Turnuva boyunca fazla alışık olmadığımız çok soğuk bir havada mücadele ettik. Zorlu maçlar oynadık. Üçüncülüğü basit hatalarla kaybettik. İkinci ayak Kayseri’de ve biz orada kürsünün en üstünde yer almak istiyoruz.”dedi

Tonguç KOTAK

Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ilk ayağında dördüncü olan Türkiye’nin kadrosunda yer alan Merve Çelebi, Havadis’e konuştu.
Merve Çelebi, Aleyna Vence, Bahanur Gökalp ve Merve Nezir dörtlüsünden oluşan Türkiye güçlü rakipleri arasında ilk ayakta dördüncü olurken takım şimdi gözünü Kayseri etabına çevirdi.

Çok soğukta mücadele ettik

Merve Çelebi turnuva ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Turnuva boyunca fazla alışık olmadığımız çok soğuk bir havada mücadele ettik. Zorlu maçlar oynadık. Üçüncülüğü basit hatalarla kaybettik. İkinci ayak Kayseri’de ve biz orada kürsünün en üstünde yer almak istiyoruz.
Turnuva çok büyük bir organizasyondu. 2 günde 6 maç yaptık. Grup maçlarında ilk ABD’ye yenildik. Ardından ikinci maçımızı Rusların iki numaralı ekibine karşı kazanarak gruptan çıktık.
Çeyrek finalde Rusya’nın en güçlü ekibini 2-1 mağlup ettik. Yarı finalde varlık gösteremedik ve 2-0 kaybettik. Üçüncülük maçına çok iyi başladık. İlk seti almamıza rağmen ikinci daha sonraki setleri kaybedip maçtan 2-1 mağlup ayrıldık. İlk kez 3 kişilik takımla katıldığımız Kar Voleybolu Avrupa Turu’nu dördüncü bitirdik. Şimdi Kayseri’ye hazırlanacağız.”
Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ikinci ayağı Ocak ayı ortasında Kayseri’de Erciyes’te yapılacak.