Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 2 aydır görüşülen ölümlü kaza ile ilgili yargılanan Zerrin Baykara ile ilgili dosya tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Elçin Coşar’ın ölümüne neden olan Zerrin Baykara’yı 6 ay hapse mahkûm etti.
Devrim DEMİR
Zerrin Baykara, Ömer Güran başkanlığında Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzuruna çıkarılırken, sanığın avukatı Emre Kadri, iddia makamı adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.
Baykara’nın gerekçeli kararını mahkeme başkanı Ömer Güran okudu.
Güran artan trafik kazalarına dikkat çekti
Heyet adına kararı okuyan mahkeme başkanı Ömer Güran, ülkede ardı ardına işlenen trafik kazalarının artmakta olduğuna dikkat çekti. Güran 2013 yılında Lefkoşa’da meydana gelen ve Elçin Coşar’ın ölümü ile neticelenen trafik kazasında sanık Zerrin Baykara’nın gerekli dikkat ve özeni göstermediğini kaydetti.
Güran: Kaza anı değerlendirildi
Mahkeme başkanı Ömer Güran ceza takdir edilirken birçok prensip olduğunu ve bu prensiplerin ceza takdirinde ayrı ayrı değerlendirildiğini şöyle özetledi: “2013 yılında Lefkoşa’da ölümle neticelenen trafik kazasında sanık Zerrin Baykara’nın alkollü olmadığı, aşırı sürat yapmadığı ve kazaya davetiye çıkaran sürücü olmadığı gözler önünde. Görüş açısı 200 metreden rahatlıkla görülebilen bir yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Elçin Coşar’ın hayatının son bulması ceza takdir ederken ağır bir husus olarak değerlendirildi. Sanığın ve Elçin Coşar’ın tedbir almak için birbirlerini görebilecek bir mesafesi vardı.”
Heyet Baykara’nın sağlık durumunu dikkate aldı
Sanığın işlediği suçların kamu yararını yakından ilgilendirmekle birlikte oldukça vahim suçlar olduğunu söyleyen Ömer Güran, “Tedbirsizlik ve dikkatsiz sürüş” suçlarının ülkemizde Ceza Mahkemeleri’nde geniş yer tutuğuna değindi ve ölümlü kazaların KKTC’de son yıllarda patlama noktasına ulaştığını dile getirdi. Güran ceza takdir ederken sanığın 60 yaşında olup 40 yıldan bu yana hiçbir trafik suçu işlemediğini, sağlık durumunu göz önünde bulundurduklarını ifade etti.
Ömer Güran, Zerrin Baykara’yı bu çerçevede işlemiş olduğu suçlardan ötürü, 6 ay hapislik cezasına çarptırılmasına karar verildiğini ifade etti.
Tekerlekli sandalye ile geldi
Beyin kanaması geçirdiği için ameliyat olan sanık Zerrin Baykara, dün yine tekerlekli sandalye ile mahkemeye getirildi.
































