Vize: Turist, Cep: Boş, Otel: Park - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısManşet

Vize: Turist, Cep: Boş, Otel: Park

Birkaç gün önce ülkeye turist vizesiyle giriş yapan iki kişi, Girne’de Baldöken araç parkında yatak kurup uyurken, polis tarafından yakalandı. Kalacak yeri ve parası olamayan “turistler”, sınır dışı edildi

45 yaşındaki A.A., ülkeye iş bulmak için geldiğini, parası olmadığı için sokakta yattığını söyledi

 

Devrim DEMİR


Polis iki üç gün önce ülkeye turist vizesi ile gelen, paraları olmadığı için Girne’de bir araç park yerinde yatıp kalkan iki kişiyi “Sefil Muhacir” ilan ederek sınır dışı etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Girne Baldöken otoparkında yaşanan sirkat ve gasp olayının ardından, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi bölgede denetimlerini artırdı.

Polis dün sabah saatlerinde Baldöken otoparkında yatak kurup uyuduğunu tespit ettiği 45 yaşındaki A.A., ve 28 yaşındaki R.M.Ş.’yi soruşturmak üzere, Girne Merkez Karakolu’na götürdü.

İki kafadar, iş bulmak amacıyla ülkeye geldikleri yönünde polise ifade verdi.

Kalacak yerleri ve paraları olmadığı için Girne Baldöken otoparkı içerisinde buldukları battaniyelerin üzerinde uyuduklarını söyleyen iki kafadarın, incelenen kimlik bilgilerinde herhangi bir suça karışmadıkları tespit edildi.

 

Sınır dışı edildiler

Yapılan gerekli incelemelerin ardından soruşturması tamamlanan A.A., ve R.M.Ş., “Sefil Muhacir” ilan edilerek dün akşam saatlerinde Girne Turizm Limanı üzerinden ülkeden ihraç edildi.

 

Yapılan sorgulamanın ardından A.A. ve R.M.Ş., dün akşam saatlerinde Girne Turizm Limanı’ndan Türkiye’ye gönderildi

 

çöp

Vatandaş tepkili

Her gün yüzlerce kişinin arabalarını park ettiği, turistlerin uğradığı yerde dün sabah polisin ortaya çıkardığı görüntüler araba park yerindeki vatandaşları tedirgin etti.

Geçtiğimiz hafta Baldöken araç park yerinde yaşanan gasp olayının ardından, polis ekiplerinin olay yerinde olmasından tedirgin olan vatandaşlar, “Korkuyoruz, artık gündüzde kendi ülkemizde dolaşmaktan korkuyoruz. Polis denetimlerini gündüz daha çok artırmalı, Girne eskisi gibi güvenli değil” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar