10 ÜLKEDEN 15 TAKIM:
3. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu 9-11 Şubat tarihleri arasında yapılacak. 3 gün sürecek yarışta toplam 380 kilometre pedal çevrilecek. Yarışa bu yıl 10 farklı ülkeden 15 takım ve 150’ye yakın sporcu katılacak. Yarışta toplamda 10 bin dolar para ödülü dağıtılacak
Son iki yıldır yapılan ve büyük bir ilgi gören Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun 3’üncüsü gerçekleşiyor.
Bisiklet Federaysonu’ndan yapılan açıklamada, Geleneksel Uluslararası Bisiklet Turu’nun 3’üncüsü 9-11 Şubat tarihleri arasında düzenleneceği duyuruldu. Açıklamada, 3 gün ve 3 ayrı etaptan oluşacak yarışta toplam 380 kilometre pedal çevrileceği belirtildi.
10 ülke 15 takım
Kuzey Kıbrıs’ın doğan güzellikleri arasında 19 farklı beldeden geçerek yapılacak yarışa bu yıl 10 ülkeden 15 takım ve 150’ye yakın sporcu katılacak.
İki yarışın Girne, son yarışın ise Lefkoşa’dan start alacağı yarışmada 300 kişiye yakın gönüllü çalışacak. Yarışta toplamda 10 bin dolar para ödülü dağıtılacak.
İlk iki günün yarışları sabah saat 11:00’de başlayacak ve tüm finişler Lefkoşa’da olacak.
Üçüncü gün ise üç ayrı yarış koşulacak.
Halk Koşusu, Grand Fondo Bisiklet yarışı ve Kriteryum yarışlarının yer alacağı üçüncü gün çeşitli aktiviteler, partiler ve eylenceler ile spor severlerin katılımı bekleniyor.
Halk Koşusu ‘Velesbitini Al Da Gel’ sloganı ile yapılacak
Bu yılki organızasyonun içerisinde ‘Velesbitini Al Da Gel’ sloganı ile düzenlenecek Halk Koşusu saat 11:00’de, Grand Fondo yarışı saat 09:30’da ve Kriteryum sürüşü ise saat 12:00’de start alacak.
Grand Fondo Yarışı için son başvuru tarihi ise 5 Şubat. Başvurular kuzeykibrisgranfondo.net adresinden online şekilde yapılacak.
































