Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

“Kafasına sıktım teslim olmaya gidiyorum”

Alayköy’de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül tarihinde 34 yaşındaki Hüseyin Demir’i ve 26 yaşındaki Siham Benchargu’yi tabancayla ateş ederek öldürmekle suçlanan uzman çavuş Kubilay Güler’le ilgili cinayet duruşması dünde devam etti.

Devrim DEMİR

İtham duruşmasında, Başsavcılık tarafından dinlenmek üzere mahkemeye çağrılan Kubilay Güler’in mesai arkadaşları Erkan İpek, Kemal Kır ve Akın Talay’ın yanı sıra Alayköy Polis Karakolu’nda görevli 1 polis çavuşu ve 1 polis memuru dün Yargıç Meltem Dündar huzurunda dinlendi.

“Kubilay son zamanlarda çok bitkindi”
“Kubilay Güler’le mesai arkadaşıyım. Son zamanlarda çok bitkindi ve morali çok bozuktu. Olaydan 5 gün önce nöbetine hasta diye gelmedi ama aynı gün Fas uyruklu olduğunu bildiğim kız arkadaşı ile ortadan kaybolduğunu öğrendim.” diyen uzman çavuş Erkan İpek, Kubilay Güler’le çok iyi arkadaş olduğunu ve cinayeti işlediği gün Kubilay’ın kendisini arayarak ağlamaklı bir ses tonu ile “kafasına sıktım komutanıma teslim olmak istiyorum” diye telefonda kısa bir konuşma yaptıklarını anlattı. 

“Öldürdüğüne ihtimal vermedim”
Erkan İpek, Kubilay Güler’in cinayet işlediğini öğrendiği gün alayda olduğunu ve hemen telefonla iletişim kurduğunu kaydetti. 
“Kubilay sabah görevine gelmedi defalarca aradım ama telefona cevap vermedi. Spora gittik geldim yine aradım açmadı aklım hep ondaydı. 15 dakika sonra Takım Komutanım telefonda konuşurken duydum Kubilay’ın cinayet işlediğini öğrendim.  Telefonda aradım ve hemen açtı ağlamaklı bir sesi vardı ve bana kafasına sıktım artık her şey bitti dedi. İhtimal vermedim konuşturmaya devam ettim bana hakkını helal et diyerek telefonu yüzüme kapadı” diyen Erkan İpek, olayın meydana geldiği tarihte Kubilay Gülerle son dakikaya kadar telefonda konuşup onu teslim olmaya ikna ettiğini kaydetti.  

“Benden su ve komutanımızı istedi”
Kubilay Güler’in çok iyi ve şakacı biri olduğunu söyleyen Erkan İpek, Güler’in işini ciddi ve saygılı yaptığını olanlara ise bir türlü inanamadığını anlattı.
“Yaşadığı psikolojik nedenlerle komutanlığın emri ile Kubilay’ın silahı bir süreliğine alındı. Olay günü silahı olmadığı için duyduklarıma inanamadım. Telefonda aradım ve sen silahı nerden buldun diye sorduğum zaman bana depodaki askeri tehdit ederek silahımı geri aldım, son mermiyi de kendime sakladım. Teslim olma konusunda onu ikna ettim ve benden su ve komutanımızı isteyerek ona teslim olacağını söyledi” diyen İpek sürekli telefonda Kubilay Güler’i aradığını ve onu yalnız bırakmadığını anlattı.

Yeni tanıklarla pazartesi devam edecek
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde devam eden cinayet duruşmasında, Kubilay Güler’in mesai ve ev arkadaşları dün süren duruşmada dinlendi. Olay günü Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu ve polis memuru dinlendikten sonra, Başsavcılık adına savcı Damla Güçlü tanıklık edecek yeni kişilerin olduğunu açıkladı.
Yargıç Meltem Dündar, duruşmayı tanıkların hazır olacak şekilde 26 Ocak saat 11.00’e erteledi.